Panasonic G7, 4K kvalitet till bra pris

4K för alla! Vi 4K TV, men vi kan inte se dem, filmar stunder med Panasonic Lumix 4K G7, som är en typ mirror kamera, lutar kraftigt mot video, med inspelningskvalitet 4K bra pris. Och om vi inte har TV 4K vad? Vi kommer att ha, och då är vi glada över att vi filmade 4K.
Hittills 4K kvalitet filmning, var reserverad för maskiner över 1000 euro. Panasonic Lumix G7 democratizes videokvalitet och funktioner till ett mycket överkomligt pris. I grund och botten G7 är billigare än ingångsnivå DSLRs, och erbjuder mycket mer.
När det gäller bilder, Lumix G7 göra ett bra jobb, men kan inte jämföra med de bästa digitala systemkameror. Upplösning och JPEG algoritmer hjälper inte för mycket. Hur som helst, de bilder som genereras av G7 är ganska bra, och endast en expert öga kan se skillnaden. Det är förståeligt med tanke på den något mindre sensor (APS-C än eller Full Frame).
Men det spelar ingen roll om bilderna när vi 4K dröm, och jag menar inte bara upplösning. Jag menar färg, detalj, dynamiskt omfång, etc.
Ironiskt nog är det G7 sensorn bättre än den på GH4 (hans äldre bror), kostar dubbelt så mycket. I svagt ljus Lumix G7 har 1 stoppa GH4.
Jag gjorde också några filmer med Panasonic Lumix G7. De första ramarna vände ryggen på mig, och jag har inte ens en bildskärm eller 4K-TV; Detaljerna är otroliga, färgerna är perfekta och stranden är dynamisk….
När jag jämförde den med Nikon D5200 kunde jag inte tro det, som Nikon tillverkades 1990; Det är som att titta på ett bröllop filmat på VHS, och jag trodde att dessa DSLR: er var kärnan ...
DSC_6303

Panasonic G7, 4K kvalitet till bra pris

Några åsikter ...
Autofokus:
Det är som en DSLR med fasdetektering med dubbel korsningstyp över hela ramen, oavsett hur snabbt det rör sig. Först hade jag intrycket att det inte ens fokuserar, att det är coolt ...
Tekniken patenterad av Panasonic kallas DFD, vilket betyder "djup från defokus". Det är i princip en uppsättning formler som kameran tillämpar beroende på brännvidden, linsens egenskaper och det fokuserade området framför och bakom motivet. Vem vet hur det fungerar, det fungerar verkligen och det fungerar mycket bra även i mörkret.
manuell styrning
I ett ord, utmärkt. Allt är inom räckhåll och du kan oftast boka buton på nästan alla enheter.
fotokvalitet
Nikon D5200 om jag skulle ge honom anteckningen 9 skulle Panasonic Lumix G7 jag ge 8-8.5 eftersom JPEG-filer kunde vara bättre. Inte har problem med RAW, JPEG plats men kunde vara bättre.
Ergonomi
En kamera kan ta de coolaste bilderna eller filmerna i världen, om du inte mår bra med det, förgäves, "där kärlek inte är". Lyckligtvis är Panasonic G7 en bekväm och lättanvänd enhet. Kanske om vissa knappar var lite större, var det perfekt.
batteri
Stora, nästan 2 timmar video 4k. Vad kan du vill ha mer?
filmning 4K
Med dessa pengar ... Vid varje normal budget är denna kvalitet otrolig. På youtube kan du hitta jämförelser mellan GH4 / G7 och professionella filmkameror, Red Epic, Arri Alexa, etc. Naturligtvis kan du nu inte säga att det är en professionell kamera, men bildkvaliteten är oslagbar i konsumentområdet.
Full HD 24 / 50 / 60 fps
Jag glömde nästan, detta rum skytte och full HD. Kanske mest intressant är HFR på 50 fps för oss i Europa, om du sakta ner, slow motion du kan få en mycket god kvalitet. För att inte glömma, har du 1 / 100 Shuter hastighet.
Jag lägga undan många funktioner för att snabbt påminna dig:
4K foto med pre brast, start / stopp och brast 30 4K bilder per sekund som du väljer en.
Snap video, video 8 sekunder att rack fokus.
Ansiktsigenkänning, till 6 sidor (går bra)
Post Focus, Focus knäppa bilden och efter.
Autofokus på närmaste öga
Time lapse flera på varandra följande bilder monterade i en video
Stoppa animation, den guild Gopo
HDR-bilder unreal
Flera exponering för bilder med spöken.
Profilbild komplex (CinelikeD och CinelikeV)
Zebra för att varna om över utsatta områden
Fokus topp, manuell fokusering stöd
Om du vill veta detaljer i samband med denna kamera, vänligen maila mig kommentarerna, jag vill inte tråka ut folk.
Panasonic Lumix G7 14-42mm kit objektivet (f64)


Videorecension - Panasonic G7, 4K-kvalitet till ett bra pris


relaterade Tutorials


Om Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. Panasonic Lumix GH3 använda en fotokamera. Kan jag skjuta omkring två timmar med en batteribelastning. Det misshagar mig att jag inte kan skjuta mer än 30 minuter kontinuerligt. Finns det något sätt att bli av med denna begränsning? Modellen du skickade Cristian, har också gränser inställd? Tack och god dag.

  • Nästan alla kameror som säljs i Europa har denna begränsning på grund av skatter kameror. Om skjuta över 30 minuter, betyder det att det är kamera och debiteras extra.
   Jag tror 30 minuter är tillräckligt.
   Om man vänjer sig kameran, vet du hur man undkomma problemet.

 2. Var köpte du den för 2000 lei? Jag hittar det bara runt 4000….

  • adrian Gudus sade han

   Du länka direkt till produkten monterade över video! Skrivet i rött, vad tror du är skriven i rött?

 3. Andi`s sade han

  Hej, jag har en begäran till er, ge mig några råd. Är att organisera ett dop och tala med fotografen hade föreslagit att alla filma att gå på en HDD (för kvalitet) och inte använder DVD-skivor.
  Naturligtvis är DVD-skivorna repade och typ av uppgivna ... .. Vad ska jag göra? Tack

  • Jag tror rekommendationen är bra fotograf. Men om hårddisken går sönder skulle vara bra att ha en backup DVD-skivor. DVD-skivor som du sedan kan kopiera den nya hårddisken filma dop. Det återstår att se filma storlek och möjligheten att fragmenteringen på DVD-skivor.

 4. Hej, du sa inget om fokus ... gjorde du manuell-autofokus?

 5. Catalin sade han

  Panasonic g7 kan användas på video händelser?

 6. bogdan Bezi sade han

  Tänk Panasonic G7 med en Steadycam är ett bra val? Jag menar att det inte har någon bildstabilisering, bildstabilisering och nästa modell från Panasonic verkar till slutet av augusti i Romania.Voi 80% av tiden med kameran på ett stativ i huset och utanför kommer att använda en stadig cam.Ce tror du? Jag skulle kunna göra ett bättre val?

 7. roxana sade han

  Hallå! Jag behöver lite råd ... Jag vill ha en kompakt kamera för att ta bilder och videor av hög kvalitet och använda dem på helgdagar, viktiga händelser. Jag vet inte vad jag ska välja mellan Canon G7X Mark 2 och den enhet som presenteras av dig. Vilket val ska jag göra? Jag skulle vara tacksam om du skulle hjälpa mig.

 8. Tinel sade han

  Jag har G7 i 2 år, Canon vet inte det, men det är en kompakt en, en annan klass - än G7 som inte är kompakt, den är spegelfri (den har en mycket större sensor - bland andra)
  Min åsikt: om du gillar att lära dig och inte bry dig om att trycka på vattnet för att få perfekta bilder / videoklipp, ta G7; Om du vill ha något att ta bilder / videoklipp av bra kvalitet utan huvudvärk, ta Canon.

 9. NORRIS CHIRILIANU sade han

  Hej! Jag ska köpa den här kameran ... Jag hittade två erbjudanden ... g7 med 14-42 för 2000 lei eller 12-60 för 2300 lei. Vilket tycker du är bättre?

  • 12-60mm-satsen är bättre, det är värt skillnaden. På G7 som på andra mikro 4/3-enheter, i videon som du beskär, och vid 14 mm med grödan har du inte så vidvinkel, så 12-60 mm får håret att se bättre ut.

Tala Your Mind

*