Hur får du din telefon att läsa din text med Välj och Lyssna

Hur får du din telefon att läsa din text med Välj och Lyssna
Hur får du din telefon att läsa din text med Välj och Lyssna
Mycket bra tillgänglighetsfunktion på Android - Även om funktionen jag presenterar idag görs mer för synskadade kan vi också använda den för att läsa texten på skärmen när vi inte kan eller inte vill läsa texten i ett dokument eller i -en webbsida på en Android-telefon.

Vad är funktionen "Välj och lyssna" för? - Ursprungligen designades denna inställning speciellt för synskadade, så att den kan vara orienterad på telefonskärmen, som inte har någon taktil feedback.
Även om det är ”Välj och lyssna är en inställning för personer med problem, kan vi också använda den för att läsa texten på skärmen.

Var hittar jag Välj och Lyssna? - I telefoninställningarna i "Tillgänglighet" hittar du den här inställningen, som du bara behöver aktivera.

Tillgängliga inställningar för Välj och Lyssna:

1. Läs hela skärmen genom att trycka på Play-knappen
2. Läs objekt genom att trycka på skärmen
3. Läs en del av skärmen genom att markera den

Hur bra fungerar funktionen "Välj och lyssna"? - ljudet är mycket bra, ett bra uttal på rumänska. Det enda lilla problemet jag kände vid skiljetecken, annars är det förvånansvärt bra.

Text, läs, PDF, OCR, etc. Tutorials:

Hur du får din telefon att läsa din text med Välj och lyssna - videohandledning

relaterade Tutorials


Om Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. Versionen av 6 android är inte en sak på HUAWEI

 2. Andrew sade han

  Från 2 värdelös video för barn.

 3. Utmärkt förklaring, jag är övertygad om att många vill ha det här alternativet, särskilt i trafiken när de vill "läsa".

 4. DU ÄR INTE LJUD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. snälla berätta för mig hur jag får dig att se på rumänska. Jag har oneplus3 vers 8.0 ... Tack. Jag skulle vara till hjälp jag har prblm i sikte!

  • Adrian Guduş sade han

   En OnePlus 3 användes också i denna handledning. Se till att du har alla Google-applikationer uppdaterade (speciellt för Google TalkBack och Google Voice Synthesized). Gå till Mina appar och spel i Play Butik och på fliken Uppdateringar, uppdatera de appar som nämns ovan eller installera dem om du inte har installerat dem. Operativsystemets språk måste också vara rumänska (Inställningar> Språk och textinmatning> Språk> Rumänska (Rumänien)

   • Tack så mycket ... de som prblm förbises Jag tror att de är igenkännliga för dig. Jag gjorde de uppdateringarna och det är nu på rumänska, men på webbsidor säger hon att "ingen text hittades på den här platsen, när jag väljer en större text .... Jag skulle vara tacksam om du skulle kunna rekommendera ... .ms

   • Iulian Sorin sade han

    Hej, jag uppdaterade appen hittills, ställer in engelska, bara det talar inte på rumänska, bara engelska på huawei p9 lite. Vad ska man göra?

  • nicu Bordânc sade han

   Hej, du kan använda TalkBack, när du kan använda den som en skärmläsare.
   Du hittar normalt programmet i menyn Inställningar -> Tillgänglighet -> TalkBack.

   • ms mycket för råd ... men det är ett problem TalkBack förblir permanent aktivt och blir till och med ett problem när det är ok ... det är synd att jag inte kan använda önskad text på webbsidorna ... !! om någon har mycket mer råd

 6. om du kan si. och du har tid väntar jag via e-post ...

 7. Tack så mycket för rådet, men jag försökte med TalkBack, men dessa är perm, en aktiv aktiv cecea som skapar obehag,. och i det andra fallet kunde jag bara använda den när jag behöver den men jag upprepar att jag inte vet om den inte känner igen texten på webbsidorna ... tack till alla som kan hjälpa mig ... en inställning ... eller något?!?!

 8. David sade han

  För Ios?

 9. vali sade han

  super tutorials på nybörjare,

Tala Your Mind

*