Hur man färger svartvita bilder - enkelt och snabbt

Vad handlar det om i videohandledningen Hur färger jag svartvita bilder?

Hur man färgar svartvita bilder

I videohandledningen Hur man färgar svartvita bilder kommer jag att visa dig hur du kan ge svartvita foton nytt liv med hjälp av artificiell intelligens. Resultaten är över förväntan.

Vem vill inte ge färg till gamla bilder, speciellt för att det finns stunder fulla av minnen.

Jag har några svartvita foton från min barndom och jag bestämde mig för att ge dem ett nytt liv.

Liksom alla män som tog svarta och vita bilder har jag också några foton, andra bättre konserverade, andra värre, som jag skulle vilja digitalisera och ge dem ett nytt liv genom att färga, med hjälp av artificiell intelligens.

Inledningsvis hade jag inte stora förhoppningar om att färga några svartvita bilder. Men efter att ha provat några tjänster blev jag imponerad av graden av färgning och färgnoggrannhet.

Digitalisering av gamla foton är ganska enkelt med PhotoScan

I Google Foton kan du hitta PhotoScan-appen, med vilken du kan skanna gamla foton, som du senare kan dela på sociala nätverk.

Vi har till och med en PhotoScan-handledning.

Du hittar PhotoScan-applikationen i Google Foto / Fotobibliotek / Verktyg / Skanna foton med PhotoScan

Naturligtvis är han inte en prefekt, men jag kan säga att denna AI fördunklar deras färger med cirka 80%.

Även om färgerna som färgfoton tar inte är 100% korrekta kan jag säga att 80% av AI lyckas titta på dem.

Resultatet är mycket trevligt, även med 80% noggrannhet.

Online fotofärgning och resultatjämförelsetjänster.

https://hotpot.ai/colorize-picture - målarfoton

https://www.diffchecker.com/image-diff/ - bildkomparator

Hjälpsamma eller liknande självstudier:

PhotoScan digitalisera gamla foton och dela på Facebook
PhotoScan digitalisera gamla foton och dela på Facebook
Handledning för borttagning av bakgrund från bilder
Handledning för borttagning av bakgrund från bilder
Deepfake video tutorial och toning bilder
Deepfake video tutorial och toning bilder
Vad och hur man gör HDR bilder HDR med Photomatix
Vad och hur man gör HDR bilder HDR med Photomatix
Hur man tar bort oönskade objekt från bilder
Hur man tar bort oönskade objekt från bilder

Videohandledning - Hur man färger svartvita bilder

relaterade Tutorials


Om Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. vali sade han

  Min åsikt är att det bara råkade komma ut den färgen på den röda slipsen efter omfärgning. Det kan mycket väl inte bli rött, beroende på vilket onlineprogram eller program du använder. Vanligtvis använder sådana applikationer vanliga färgmönster, som att vegetationen ska vara grön, himmelblå, specifik hudfärg ... och så vidare. Trots allt kan inget program, oavsett hur avancerat, "återställa färger" exakt som de var (åtminstone inte genom automatisk bearbetning). Men du behöver inte göra det heller, du måste komma med en mer realistisk nyans, behaglig för ögat, även om vi vet att det inte är färgerna.
  Till exempel blekte jag några bilder med Gimp och laddade upp dem för att se vad som kom ut. Hudtonen är ok, vegetationen är ok, himmelens och molnen är ok, men skjortans färger på mig var helt klart inte de :)). Men det är förståeligt.

  Jag har verkligen några gamla svartvita bilder, när jag har tid kommer jag att försöka få dem till liv igen med den här webbplatsen eller andra, för att se vilken som trivs mer. Tack för att du öppnade min inspiration 🙂

 2. Sarmad Nadeem sade han

  Hej, Cristian
  Tack för en fantastisk guide för färgning av gamla foton. Hotpot var riktigt bra. Jag försökte det med. Men jag upptäckte ett annat fantastiskt verktyg "https://imagecolorizer.com/", förmodligen ett bättre enligt min erfarenhet av att jämföra med Hotpot ai. Jag tror att du borde lägga till den i listan.

  Hoppas det här hjälper. Tack.

Tala Your Mind

*