Samsung TV + Kalibrerings åsikter T24D390EW

Hej vänner, idag ska jag visa dig hur man kalibrerar en TV / monitor 24D390EW Samsung modell. Denna metod kan användas för andra modeller av Samsung TV eller andra märken, notera att andra modeller kan vara något olika menyer.
Kalibreringen som jag gjorde är faktiskt en profil som jag använder för den här TV: n, med utgångspunkt från "film" -profilen som redan finns i de flesta Samsung TV-apparater.
Klassisk kalibrering sker genom en maskin som är på skärmen / TV, och sedan justera panelen så att färgerna är så nära stangardul sRGB.
Professionell kalibrering är värdelös om signalen som kommer in i TV och det är inte kalibrerad utgång, så att vi kan vakna upp med konstiga bilder på bildskärmar eller TV-apparater, även om de är kalibrerade.
Min TV i vardagsrummet är en Panasonic (plasma), kalibrerad och dessutom THX-certifierad. Tyvärr behöver det fortfarande justeringar när jag tittar på TV på Dolce (nu TELEKOM), för signalen från dem kommer lite "färgglad".
Hur gör en mer naturlig inställning bilden?
Först och främst är det inte bra att använda digitala inställningar på TV: er som "magisk färg" "dynamisk kontrast" "verkliga färger" "klarhet" "magisk vinkel" "sann rörelse" "levande bild".
Det rekommenderas inte att använda reglagen för kontrast, ljusstyrka, skarphet, bakgrundsbelysning, detta kräver bara bearbetningsgränsen som kommer att göras "i farten" med "skyndade" resultat.
Försök inte att ställa in TV: n när du är nära honom, ge dig själv ett par steg tillbaka och knappt det göra inställningar.
I handledningen har jag visat hur jag inställningen för en trevlig upplevelse framför TV: n, det vill säga så nära som möjligt till naturliga färger. Men min smak kan vara olika, så prova flera varianter för att finna en balans. Men glöm inte, undvika överdriven bearbetning, kan det införa artefakter eller brus som normalt finns. Klicka inte på alla butoalele!
Visste du att:
Om du stannar permanent "skärpa" får du en mycket ren bild men lite mjuk, och om du går längre tillbaka kommer du inte att märka att den är mjuk.
TV handledning:
Samsung LED-TV, 55 cm Full HD LT22D390EW
24 Vers version (bättre betraktningsvinkel)
Samsung LED-TV LT24D390EW / EN, 59 cm, Full HD (Rekommenderat)
TV finns också i andra butiker till priser så låga.
Denna TV kan användas som en monitor, den har en VGA-ingång, 2 HDMI, SCART, komposit, komponent, ljudingång, USB-ingång och även CI + kort.
TV-tuner stödjer alla gällande normer, vi tuner analog, digital och DVB-TC.
Ljudet är kraftfulla nog för en TV så liten.
Ett plus skulle PIP +, vilket innebär bild i bild. Vi har två bilder på TV: n samtidigt, bland vilka vi kan ändras när som helst, är en primär och den andra i ett hörn och press butornului byta roller.
Jag rekommenderar denna TV för dem som behöver en TV i köket eller i en hall. I varje fall denna TV inte kan användas i vardagsrummet är för liten och vinkeln för vision är inte precis det bästa.relaterade Tutorials


Om Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. Iulian sade han

  Tack! Jag också handledning är användbara. Det är bättre om du presenterar och inställningar för en större TV med en HD-film.
  Ett annat ämne handledning textningsfunktionen är relaterad till filmer på Youtube. Mycket ok funktion i Libyen, särskilt i mindre kända filmer.

  • De inställningar som du har gjort gäller för äldre TV-apparater. Det kommer att komma ut bättre, beroende på kvaliteten av panelen.
   YouTube textning är endast tillgängliga om spelaren som postade filmen fastnat och översättning (även på engelska). För engelsktalande, kan youtube göra automatisk översättning.
   Visnings filmen har aptiunea att aktivera eller inte undertexter.

   Prov video undertiteln:

   Trådlöst nätverk hur man knäcka en WEP, WPA eller WPA2 (hur att knäcka WiFi)

   Textning sker genom vår vän Alex.

   • virgil Calinescu sade han

    Bravo Cristi, vackert arbetade, och inte bara den här guiden
    Jag skriver en elektronikingenjör med erfarenhet 40 år

   • coco sade han

    Tyvärr Ämnet för en handledning om Kodi kan tack på förhand

   • rares sade han

    Cristi är fantastisk, jag använde dem på en Samsung UE 40J5100, jag gillar även den här TV: n i naturligt läge men på TV är det bättre så, med inställningarna i klippet. Tanken är att om jag tar bort signalen från datorn, som du sa, ser den mycket bättre ut och det är normalt. Om du har andra inställningar, tveka inte att skicka dem i kommentarer eller frågor ... .. :)

   • rares sade han

    Monitorn inte du berätta en handledning eller inställningar, vänligen

 2. Streckkod för denna tutorial

 3. Danyel sade han

  lager

 4. ADRIAN sade han

  Hej, jag har ett problem med Yahoo-konto, budbärare, vet mitt användarnamn och lösenord, men kan inte komma åt dina mes eftersom jag inte kommer ihåg svaret på den fråga som ställts siguranta.Am hittade några tutorials på Yahoo, men inte specificerade problem från återhämtning av svar på frågor siguranta.Ai kunde göra en tutorial hur kan maila dem från yahoo, MESG att låsa upp ditt konto.

 5. Marius L. sade han

  Inget brott, men länken i beskrivningen inte leder till en TV, men till en bildskärm som inte har någon TV-mottagare.

 6. Salut!
  Cristi / Adrian, kan du göra en tutorial på Windows 10 som har nya intressanta uppdateringar från den första Build uppstod, inklusive Cortana på Windows Phone?

 7. Sandel sade han

  Cristi bra samsung t24d390ew Jag tror bara skärmstorleken skiljer sig från er och jag kalibrerade spyder4 pro + video + programvara hcfr GCD mp4 och dike dessa inställningar tv
  filmläge
  Bakre belysning 16 120 cd / m2
  kontras 95
  ljusstyrka 44
  20 klarhet
  50 färg
  v50-tint r50
  avancerade inställningar
  Svart nyans off
  0 hudtoner
  automatisk färgrymd
  vitbalans
  Mo r + 5
  Mo v 0
  Mo har 0
  Röd + nivå 15
  Grön nivå 0
  nivå blå -5
  att detta är 6500 K färgtemperatur
  gamma gamma -1 detta är 2.2
  bild~~POS=TRUNC
  2 varm färgton
  resten av

  • dani Andrei sade han

   Om du har aktiverat en bild med dessa inställningar resultat var super.
   Jag köpte denna monitor / tv men 24 och 2 bara timmar jag tillbringade för att göra dem bildinställningar för alla profiler tv-skärm och USB, ge unghiu s kål är mycket billig men jag tog 600 lam för ron sovrum.
   E MHL kompatibel modell 24. Vem vill känna sig som en TV-film köper åtminstone fulhd av 101cm

  • Sa jag och inte text, detta är inte en professionell kalibrering för professionell kalibrering har inget värde om den bild som kommer på kabeln är inte perfekt.
   Färgåtergivning är en, naturlighet är annorlunda.
   Enheterna bara se på de flesta Adobee sRGB eller RGB. Vårt öga är mycket smartare.
   Professionell kalibrering är användbar när man använder paneler för produktion (reklam, forskning, grafik, etc).

  • Calinchromapure sade han

   Den professionella kalibreringen av ISFccc-TV-apparater är en nyhet för Rumänien. Bilden som levereras av en kalibrerad bildskärm återspeglar videokällans noggrannhet, vilket gör den som man trodde, filmade och efterbehandlade i studion. Tio korrekt kalibrerade TV-apparater spelar samma referensbild. Referensen i detta fall är REC.709, HDTV-standarden där oskärpa behärskas (4.2.0, 8bit, 23.976fps). Mätinstrumentens noggrannhet (kolorimeter) kan i detta fall variera beroende på många faktorer (funktionsprincip, kvalitet, pris och speciellt profilering enligt optiska referensinstrument - fotospektrometer som parar med kolorimeter för att utföra kalibreringsflödet). Att ignorera denna aspekt eller ignorera den på grund av de enorma kostnaderna för kalibreringsverktygen (tusentals dollar) leder till ett falskt intryck som en "optimering" med en leksak som Spyder (pro för att ge en touch av förtroende för användaren) vad som erhålls i slutet godkänner referensen. Deltafel varierar i detta fall mellan 3 och 6 och det mänskliga ögat märker bara brister under ett delta 3,5. Område 2.2 överskrids, de nya materialen behärskas i BT1886 variabel beroende på nivån på svart Y uppmätt vid 0IRE. Den bästa "domaren" för hela den kalibrerade bilden är det mänskliga ögat. Tyvärr är det mer känsligt för variationer i ljus (intervall) än för färgnoggrannhet (krom). Dess nästan omedelbara anpassningsförmåga gör dock att den inte ska tas som en standardbas i mätningar utan bara resultatet av mätningar som ska utvärderas genom ögat prisma. Calibara-processen, bland många andra, optimerar de enskilda krominansmättnadsförhållandena individuellt på de tre primära och tre sekundära, vilket involverar aktivering och avaktivering (i förekommande fall) av flera kontroller och inställningar, varvid deras handling är fullt medveten. inte kaotisk, i ett visst flöde. Emellertid betecknar bekymmerna och intresset för att erhålla en maximering av visningsbilden genom en avancerad metod, även om den är mycket omedelbar så långt som ett förfarande, början på utgången från obskurantism som generellt föregick "justeringen av TV-bilden".

 8. Sandel sade han

  Jag skulle vilja fylla dig underbara killar kan gillar AVS forum sätta några fria kalibreringstest som kan konkurrera med de tester betalnings i flera videoformat som kallas AVS HD 709
  http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/948496-avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration.html
  som är intresserade kan ladda ner dessa fria test och justera TV: n efter en viss standard ögat efter vissa inte be Cristi inte upprörd som jag talade jag titta på alla hans inlägg och tacka honom för allt han gör

 9. Calinchromapure sade han

  Du skulle inte kunna vara oense med mina uttalanden så länge du har en objektiv ståndpunkt i ämnet i fråga. Du är antagligen bland de få entusiaster som har investerat i kunskap och utrustning, 50% av TV: ns värde i detta fall, vilket är berömvärt jämfört med vanliga användare som inte ens känner till ett professionellt och korrekt sätt att justera bilden. . Det är inte namnet på kontrollerna och vad som förändrar dem som är viktigast, utan det direkta och indirekta inflytandet från den ena på den andra, av förändringen av resultatet av den ena medan den andra påverkas och slutligen av helheten. Här använde jag termen "hatotisk" som troligen störde mig. När jag specificerade "tusen dollar" -utrustningen hänvisade jag inte till genren: Klein 10-A profilerad med Jeti Specbos 1211 hanterad av Lightspace, denna kategori var på "tiotusentals dollar", men till en profil med i1Pro 2 Spektrofotometer, eftersom jag personligen misstänker att din kolorimeter blir röd, är en vanlig sjukdom hos dem, (depl r + 5 / offset och röd nivå + 15 / förstärkning till följd av WB-avläsningar i 2P gjord av dig) i allmänhet i "warm2" den röda nivån längs hela spektrumets längd är normalt inte nödvändig för en så stor positiv korrigering. Det är bara ett antagande, du kan göra en ochiometrisk kontroll med en grå garadient för att se om bilden inte blir röd eller om du verkligen är passionerad, en profilering i framtiden http://forum.softpedia.com/topic/987686-calibrare-isf-level-1-si-2-in-romania/ En ISF-certifierad kalibrator och entusiastisk svara på några frågor om kalibreringar hem. Men det finns tusentals användare som förlorar flera dagar försöker justera bilden efter behag och tiotusentals som tittar bilderna standard skev Photoshop och slår sönder en total omedvetna om med TV dyra inte alls parametrar som kan ge en bild, och har aldrig sett mer djup och dimension naturlighet en kalibrerad bilder.

  • Sandel sade han

   Jag tror inte att jag har problem med rött eftersom jag har en samsung tv vit 32d550 som vi balanserar
   Mo r 22
   Mo v 25
   Mo har 20
   r nivå 30
   v nivå 25
   nivå av 40
   denna automatiska utrymme färg som jag föredrar i stället för infödda
   Jag glömde att nämna att jag har t24d390ew resultatet skrivit ovan tillverkas i Rumänien och jag gjorde uppdateringen från Samsung 1010.0 på plats
   Jag får på Softpedia dike forum där medlem i många år vet att det ISF-certifierad kalibrator i Ungern visste inte att nu finns i Rumänien

   • dani Andrei sade han

    Vad är annorlunda efter uppdateringen? Finns det någon skillnad?

    • Sandel sade han

     Jag såg inte någon skillnad förändrats förmodligen något. Jag skulle ha velat vissa personer på Samsung uppdateringar som innehåller extra

 10. Constantin sade han

  Hej Cristi du kunde göra en handledning om hur man gör firmware-uppdateringar till en TV?

 11. Hallå? Vad du väljer mellan dessa modeller av LCD (LED) yv?
  1. Samsung 40H6400
  2. Panasonic 42AS650E
  3. Somu KLD 42 W706

  • Jag föredrar Panasonic. Jag gillar färgerna på sina brädor.
   Absolut inte håller med mig.
   Bästa skjuta dig själv med en kamera i bra ljus och gå med klubban i videobutiken. Vad kommer att vara närmare verkligheten på foul inställningar ala vinnare.
   Det är viktigt att ha mer naturliga färger.

  • Calinchromapure sade han

   http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx40as640b-201406183815.htm Det är det bästa valet av de tre. Panel VA (djup nivå av svart) inte IPS där du svart svagt ljus direkt tillbaka, inte EDGE LED (likformighet imponerande) och skärmen native 100hz inte 50hz (Sony definitivt ha 50hz), kontrollområde i 10 pekar manuellt (med kalibrering av individuell professionell guldsmed kan ta bort den). Uppmärksamhet 42AS640 modell är överlägsen 42AS650E modell du nämnde, den senare med IPS-panel.

 12. Sony nåd !!

 13. loredana sade han

  Bra och denna handledning, riktigt väldigt bra, men, Cristi snälla, jag ber dig, gör det på något sätt och du och Adrian - PRATAR INTE SÅ MYCKET I TUTORIERNA, LÄNGDA DINA NÖTTER, DU KAN ÖVERFÖRA SAMMA INFORMATION MED NÅGRA ORD. Var snäll och var inte arg på mig, du är okej, men nonsens är kriminellt för mig ... Jag känner mig nästan som att inte komma in ...

  • adrian Gudus sade han

   Det beror på att du inte är intresserad än att lösa problemet, inte dess orsaker eller hur saker fungerar. Tro oss och så detaljerade att eftersom det finns användare som fortfarande inte förstår vissa saker. Vissa även vill lära sig, andra bara för att lösa problemet. Vi kan inte göra alla nöjda. Några kommentarer användare talade om för oss att vi kysste utseende och de gillar våra tutorials lång. Hur man kan dela oss att tacka alla?

   • loredana sade han

    Jag ber om ursäkt, jag tänkte aldrig på de användare som vill ha längre självstudier. Och jag vet att det är väldigt svårt att behaga alla. När det gäller vad du sa citerar jag: "Det beror på att du bara är intresserad av att lösa ditt problem, inte orsakerna till det eller hur vissa saker fungerar.", Jag kan säga följande: Jag gick först in dig på webbplatsen 2009, då upptäckte jag dig, jag gillade det, och jag ville lära mig, jag hade inga problem eller orsak att lösa. Allt av passion lärde jag mig engelska särskilt så att jag kunde lära mig av internet utanför, och jag lärde mig och utvecklades mycket. Men jag kommer också till dig på webbplatsen för att det är en skatt, även om många av handledningarna inte intresserar mig, de med och om telefoner, naturligtvis intresserar andra ... Och sist men inte minst drömmer om dagen då jag har råd att erbjuda och du (Adrian och Cristi) en skatt, jag är säker på att detta kommer att hända. Så, kära Adrian, du hade fel om mig, det är ingenting, mitt meddelande vilseledd dig, jag verkade självisk ... Annars säger jag bara det, fortsätt, du vet inte ens hur många som är jag, människor som kommer verkligen att respektera ....

    • adrian Gudus sade han

     Du är en "han" och du postar med namnet "hon". Det är respekt
     Tack för uppskattningen dock ....

 14. dani Andrei sade han

  Loredanda och för mig verkar det samma, men om du var en kvinna som du vet att förspel är viktigt lafel

 15. vasicucu sade han

  Tack, Cristi, för handledning. Det är bra att titta på handledning och göra inställningar i realtid. Jag 24-tums modellen och är nöjda med det. Jag använder TV: n som extra bildskärm till HDMI. Jag rekommenderar det till TV även om jag inte har sett erbjudanden. Grattis och du väntar.

 16. ahile1978 sade han

  Cristi välkomna
  T24D391EW äger en Samsung-skärmen som jag använder min kabel hdmi.Buba inte vet hur man ställer upp för att stänga av när datorn går in i stand by. i stället jag lämnade en popup visas på skärmen som säger nej Signal.iar i monitorn menyn finns en funktion som den i datorskärm När PC tornet inte används Vissa av tid men det är inte aktiv eller kan göra något så functie.Se det är normalt för TV men ingen monitor?

 17. marius sade han

  Tyvärr inställningarna för TV Sony KDL 706.

 18. Hej, har en Samsung LED Moti s24b350 föll kraftigt i går kväll och den röda färgen, kan du ha? tack

 19. Ciuca mircea sade han

  Jag har en Led19906 teletech-TV och undertexterna för vissa program finns till vänster på svart bakgrund ... kan något göras på TV: n ??

 20. CALIN_FDX sade han

  Full av "relevanta" kommentarer. Liksom artikeln har de inget att göra med kalibrering. Vad som beskrivs här är "optimering" av skärmen. Kalibrering är något helt annat!

Tala Your Mind

*