Wireshark, stjäla lösenord på gratis Wi-Fi-nätverk

Idag kommer vi att göra något speciellt, kommer vi att försöka fånga inloggnings webbläsaren med hjälp av en programvara som kallas Wireshark extraordinärt.
Jag ska visa dig hur lätt det är att förlora ditt användarnamn och lösenord om du använder dem när du ansluter till offentliga Wi-Fi-nätverk.
Dessa nätverk är favorit mål av angriparna, de fångar all trafik i nätverket när du avkoda och extrahera data logga in på Facebook, twitter, data från bankkort och andra.
Denna handledning är tänkt att göra dig uppmärksam på eventuella risker som kan uppstå vid användning av ett oskyddat trådlöst nätverk.
I en enkel promenad genom den gamla stadskärnan i Bukarest, hitta massor av hotspots i alla kaféer och restauranger gör tillgängliga gratis wi-fi. Tyvärr dessa nät inte är korrekt konfigurerad och göra mer skada än nytta kunder.
Gratis wi-fi-nätverk:
1. Gör inte online betalningar.
2. Inte logga in på facebook, twitter, Gmail, Yahoo, etc.
3. Inga privata diskussioner Putra Messenger eller skype
4. Gör inte kompromisser med sökningar (du vet)
5. Inte Numic av vad du kan göra värre, om det når allmänheten.
Du ska veta att antivirusprogram inte kommer att göra någonting i denna situation.


 


relaterade Tutorials


Om Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. Costelina sade han

  Cristi välkomna
  kan övervaka nätverkstrafik eller vad som helst och från en annan dator?
  eftersom du visade på icke-PC som hade installerat softu inte?

 2. FaqTak sade han

  Du kan gå längre med handledningen, visa oss andra knep ...
  Tro mig, detta är inte en handledning för alla uttråkad !!

 3. Costelina sade han

  Ni ska veta att jag kan bara SRI (nyaste till studentexamen) eller statliga organ
  och de inte på något sätt?
  Har provaiderii nätet och de gör det?
  och om de inte lämna ut personuppgifter inte?
  Det är ett intressant ämne men också mycket komplicerad.

 4. adrian Gudus sade han

  CostelinaHej Cristi kan övervaka nätverkstrafik eller vad som helst och från en annan dator? eftersom du visade på icke-PC som hade installerat softu inte?

  Det verkar som om du inte förstår någonting handledning.
  För att göra det enklare: Gå till en McDonald's, ta en bärbar dator med Wireshark installerad och börja skanna trafiken hos de omkring dig. Så det betyder att du kan skanna andras trafik med den McDonalds WiFi.

  • Lee Ho Fan sade han

   Adi, den här guiden är intressant men .... utan att motsäga dig kategoriskt, var inte upprörd ...
   Jag skulle aldrig använda den här programvaran. Argument: Det är alldeles för enkelt. Något får mig att tro att om jag flyttade på något liknande (med otäcka avsikter eller helt enkelt av nyfikenhet) skulle jag bara lyckas förlora några mycket viktiga data själv. Vad fan ... Så den som ser den här guiden och använder den här programvaran vaknade över natten ... hackare? Är du seriös?
   Om du vill använda en programvara av nyfikenhet men du har ingen aning om vad som kan hända dig och om du insisterar, kommer du någon gång att undra hur du förlorade ditt bank- eller bankkonto när du var " hackarens hackare ”. Brum….

 5. FaqTak: Du kan gå vidare med handledning, till oss Areti och andra knep ... Tro mig, detta är inte en handledning för alla uttråkad !!

  Vi vill inte ange detaljer, det var bara en demo för dem som använder publika nät.
  Världen måste veta vad som kan hända.

 6. stefan sade han

  Om du redan är inloggad i Yahoo, facebook etc, kan du se dina lösenord. dvs jag inte skriva dem på telefon eftersom de redan sparats i telefonens webbläsare

 7. stefanOm du redan är inloggad i Yahoo, facebook etc, du kan se dina lösenord. dvs jag inte skriva dem på telefon eftersom de redan sparats i telefonens webbläsare

  Han typer i webbläsaren för dig, det är allt.

 8. adrian Gudus sade han

  Håll ett öga på videotutorial.ro. I morgon publicerar jag en handledning som skyddar oss i sådana situationer, några metoder ...

 9. Costelina sade han

  Jag vill i framtiden om du kan få tid för mini operativsystem (BIOS som) om wifi
  du säger
  tack

 10. Gabriel sade han

  Hej, jag har en fråga om du kan.
  Wireshark kan sätta på en iPod 4g? och se trafiken på det? dvs inte nödvändigtvis har en bärbar dator med dig.

 11. mörkt sade han

  Cristi, du sa tidigare att du fortsätter guiden "hur man köper på ebay" ... om hur man bjuder ... men jag ser att du inte har gjort det förut. Finns det några chanser att se det igen eller inte?

 12. SLUT sade han

  Cristi trådlösa nät om jag kan använda min Addicted någon eller ip.
  Jag menar hacker VRUN

 13. tibi sade han

  adrian Gudus: Bo ögon på videotutorial.ro. I morgon kommer jag att publicera en handledning som skyddar oss i sådana situationer, flera metoder ...

  Goda nyheter

 14. sorin Chiran sade han

  SLUTCristi netto Firpo någon om jag använder min Addicted eller ip. Jag menar hacker VRUN

  Ja det finns många metoder såsom:
  -infectarea PC och lägga till ett botnät eller zombienätverk typ.
  -Opening En bakdörr till datorn.
  Armitage EXPLOITAT -använda om du är angripare nätverk.
  Och det finns andra, men om du är försiktig på vad du klickar på och har en något säker dator du har inget bekymmer.

 15. Radu12 sade han

  Cristi handledning Grattis! Mycket användbar.
  Adrian Gudus, vänta handledning under idag.

 16. HRVM sade han

  Fantastisk handledning ... och jag tror att du i offentliga nätverk kan göra mer nonsens om att du till viss del är anonym.
  Finns det en möjlighet där alla data som kommer ut från datorn på nätet kan krypteras? Jag är intresserad av detta eftersom jag använder internet på ett campus ... och jag är säker på att det finns skadliga människor i nätverket. Tack!

 17. Iulian sade han

  Mycket användbart handledning. Mss.
  Cristi, jag ber dig väldigt mycket att göra en handledning baserad på Blue Screen i Windows 8 och hur vi kan bli av med den ... Jag har ett ganska gammalt grafikkort och när jag installerar drivrutinen efter omstart får jag en blå skärm: |. På Windows 7 orsakar det mig inga problem.

 18. bogdan sade han

  Om jag använder en VPN-anslutningsproblem.

 19. Romika sade han

  Jag försökte i mitt nätverk och en trådlös säker WPA 2 visar inget lösenord eller användare, även om du känner till nätverks verkar inte se nimik

 20. sorin ChiranJa det finns många metoder såsom -infectarea PC och lägga till ett botnät eller zombienätverk typ. -Opening En bakdörr till datorn. Armitage EXPLOITAT -använda om du är angripare nätverk. Och det finns andra, men om du är försiktig på vad du klickar på och har en något säker dator du har inget bekymmer.

  "Öppna en bakdörr på din dator" - det är lite svårt. de flesta antivirusmedel luktar bakdörren och du bryr dig inte om IP-stöld
  "Användning av armitage-exploateringen" - armitage är inte en exploatering. är ett gui-gränssnitt för metasploit. med hjälp av armitage slipper du skriva i metasploit-terminalen för kommandon.

 21. zame77 sade han

  Super bra handledning och motåtgärder nu om du kan!

 22. ph YzZo sade han

  Grattis handledning! Att se lösenorden på program som är installerade på datorn (som budbärare, skype, etc.) som måste filtrera? http gå hela?

 23. Uizz sade han

  Om protokollet är HTTP inte HTTPS och du kan inte stjäla så lätt. Facebook har redan vet att de HTTPS, jag kollade Yahoo.
  Men i vilket fall som helst 95% av webbplatser som inte använder HTTPS och lösenord kan stjäla 2 kranar och vissa användare ovetande om att bonus till menyn på McDonalds. Eftersom ja, kan det göra paketsniffning och Android till exempel. Du behöver bara en rotad telefon med några extra verktyg väl förberedda. Och det kan göra åsnor och större än en paket sniffning. Javascript injektioner, trafik omdirigering, innehåll etc ersättning.
  Wi-Fi-nätverk utan lösenord är farligare än även visa den här videon, så länge det är någon som vet vad som gör området.

 24. Krot sade han

  Inga handledning nyttiga och roliga platser

 25. sorin Chiran sade han

  adi"Öppna en bakdörr till datorn" - det är svårt här. nästan alla lukt antivirusurile bakdörr och inte för stöld ip ... "Armitage EXPLOITAT använda" - Armitage är inte en utnyttja. är ett grafiskt gränssnitt till Metasploit gemenskap. Armitage använder Metasploit terminal bort att skriva in kommandon.

  Sant vad du säger och inte säger att det är inte så, men jag vet inte vilken nivå av kunskap inom IT har honom och försökte förklara för honom som hans språk (hur man ska förstå någon) hur en skadlig (många förknippas med hackare ) några sätt du kan använda datorer.

 26. Iron Maiden sade han

  Ja, facebook, Yahoo och andra använder https, så gäller endast http.

 27. Endre sade han

  det är inte riktigt det ... jag försökte och åtminstone ger det dig inte lösenordet i munnen, det kodade dem

  cristian CismaruLe skriva webbläsare för dig, det är allt.

 28. Wayne sade han

  låt mig veta ... om hur stor procent är risken som skyddar mig om jag går in på facebook från terrassen i kvarterets hörn? är den full av hackare överallt ?? :))

 29. Matthew sade han

  Wayne: Hai ... Låt mig bara hur procent är faran att om jag får på facebook pasta från terrassen av hörnblocket? det är fullt av hackare överallt ?? )

  var säker på att ingen slösar bort tid på att hitta lösenord till människor. och om han fick reda på mitt lösenord, vad? Jag har inga hemligheter mer ... den som har hemligheter vet vad han ska göra. handledningen är bara ett litet exempel på vad som kan hända. ingen stannar förgäves vid pandaen för att hitta lösenord till främlingar.

 30. Calin sade han

  Om du loggar in med https kan avlyssnas? och om du loggar in på appen budbäraren jag vet som inte kan avlyssnas för att anslutningen är säker och krypterad direkt utgång till servaru yahoo (som använder en säker anslutning huruvida ansökan föll Yahoo). Rätta mig om jag har fel Adrian Cristea eller inte vill vilseleda människor.

 31. alex sade han

  Du kan göra en handledning om hur vi kan fånga alla paket Den som är det lokala nätverket som är online?

 32. alex sade han

  förresten inlägget är variabel som brukar ta formulärdata i PHP, eftersom det här inlägget skrevs det finns inget inlägg findca

 33. adrianz sade han

  Tack PTR Cristi tips! Du gör bra jobb!

 34. ph YzZo sade han

  Iron Maiden: TTP

  ok ms, jag försökte se om något dyker upp på min röra men ingenting ... 😀

 35. Calin sade han

  off: Jag har en fråga hur fan jag ansluta en telefon till datorn Allview p5 mini?

 36. vici sade han

  Salut.Am en fråga, em och jag installerat programmet och se till att förpackningarna växer upp utan mig att leta efter något, bara stå och wireshark.Sa uitanduma att förstå att någon, något jag tar från net.Daca ge som gör eller vad programmet kan eller som jag kan se trafiken som går från mig till routern genom altii.Merci

 37. cristi Pipera sade han

  snälla hjälp mig och jag starta den bärbara datorn 10 tusen -12 secunte, vänligen

 38. Petre sade han

  Jag har ett problem. på mitt trådlösa nätverk inkräktare och som jag har och du lär dig att tänka jag skulle vilja veta några lösenord budbärare, facebook, etc. och sedan berätta för dem som tog nätet som inte bör gå förlorad och det århundrade. Problemet är att om jag börjar röka ami tecken visas och meddelandet Infångnings session kunde inte initieras (hårdvara misslyckats med att ställa in filter för att promiskuöst läge).
  Kontrollera att “\ Device \ NPF_ {CBA0FD46-EBDA-4FB1-AD5F-1406293A01D2}” är rätt gränssnitt.
  Hjälp finns på:
  http://wiki.wireshark.org/WinPcap
  http://wiki.wireshark.org/CaptureSetup
  vänligen ajutatima

 39. George Chicu sade han

  Hej Cristi Jag har ett litet problem rinnande vatten fånga och ge mig logga in på ett konto i mobilen men inte registrera lösenord Mobile på WiFi endast dator! det skulle vara problemet skulle kunna räkna upp alla nätverks EEU enda där jag skulle fortfarande ha och något annat!

 40. George ChicuHej Cristi Jag har ett litet problem rinnande vatten fånga och ge mig logga in på ett konto i mobilen men inte registrera lösenord Mobile på WiFi endast dator! det skulle vara problemet skulle kunna räkna upp alla nätverks EEU enda där jag skulle fortfarande ha och något annat!

  Jag har visat hur du behöver för att förstå farorna, kan de inte visa mer.
  Kan jag bara säga att några små förändringar kan avlyssna någon. behöver inte bara att veta lite nätverk.
  Du måste också förstå att vi inte kan göra den här webbplatsen till en "hur man hackar" -plattform. Det är varken rättvist eller hälsosamt.

 41. Du kan se Wireshark användaren / pass, skrev med ett virtuellt tangentbord i Windows eller kaspesky?

 42. UP!

 43. Säkerhet är något mycket viktigt för mig, jag insisterar
  UP

 44. UP

 45. roxana sade han

  Bra. Jag fann det mycket intressant film. Nu arbetar jag i college alla med Wireshark och jag skulle gärna vilja se en film som denna med enkla kommandon som inkrementell trafik capturaraea befintliga PC-anslutning, routerns MAC-adress bestämma etc.

 46. cristian sade han

  Hej, kan göra en tutorial på commeview skulle vara mycket bra om du kan asta..Va tittar med nöje ..
  Tack ..

 47. Jag wifi adaptrar 2: 1 är D-Link DWA 140 och 2 är en antenn med Ralink chipset 3070
  Problemet är att när gå med d-link, ser wireshark som bara mina paket och inte andra användare
  Men när man kör med Ralink ami säger: Infångnings session kunde inte initieras (hårdvara misslyckats med att ställa in filter för att promiskuöst läge).
  Kontrollera att “\ Device \ NPF_ {F2401757-0787-4FB5-BC3C-B2F7C33CB03E}” är rätt gränssnitt.
  Hjälp finns på:
  http://wiki.wireshark.org/WinPcap
  http://wiki.wireshark.org/CaptureSetup

 48. Cristi`NEL sade han

  Knäppa den här videon. Var snäll och gör något!

  • @ Cristi`NEL, video gå. Problemet är att du i barnyarden. Innan uttala sig så småningom, undersöker.

 49. Dumitrescu sade han

  Kan ni hjälpa mig på något sätt att ta reda på vad som står i innehållet i ett e-postmeddelande skickas till nätverket?
  tack

 50. marius sade han

  Hej, jag har en fråga och jag vet att jag kan skicka information köras på https varför behöver jag? Datum och allt körs på http've lyckats hitta. Jag behöver Linux eller https nödvändigtvis gå försiktigt på Windows? Nämn att använda Windows när det

 51. Vad kan vi göra för att skydda oss?

 52. mihai-Daniel sade han

  En fråga! Genom att ladda ner programmet på Android är möjligt att få tillgång till alla eller en del av wifi nätverk? Eftersom även när en nedladdning är ett meddelande som säger att programmet kan få tillgång till wifi eller applikationer konton. Det finns risk här även om nätverket är säkert?

 53. phyzzo sade han

  Cristi, vad ska jag leta efter på facebook? Jag vill testa för att se hur mycket jag utsätter mig själv när jag går till PUBs ...

 54. costi sade han

  Jag har alltid kul med dina "tutorials". Om du verkligen förstår vad du presenterar (även om det inte verkar så efter det icke-tekniska uttrycket), lurar du inte informerade människor längre. Om du fortfarande vill driva trafik till webbplatsen och tjäna lite pengar på den, åtminstone presentera en komplett sak, till slutet, utan att lura världen. Även om det kräver mer arbete.
  Vad du gjorde här gjorde jag på college 2005. Inte trådlöst men trådbunden ... men jag kom ändå dit.
  Det verkade rättvist för mig att berätta för den lilla "hacker-wannabe" att du såg ditt användarnamn och lösenord eftersom du loggade in på en webbplats som inte erbjuder en säker autentiseringsmetod (inloggning). Samma sak händer inte när du loggar in på en e-postserver, i en internetbank etc. . Berätta dessutom vad som är skillnaden mellan http och https, logga in på softpedia och sedan på facebook ... för att se skillnaden mellan pojkarna.

 55. Jag är sade han

  Och jag trodde att detta bara hände i amerikanska filmer 🙂 Bra att veta, inte att jag har något att dölja, men att inte få mig antingen facebook eller e-post och börja hota eller förolämpa någon

Returlänkar

 1. [...] Krypterad trafik när vi använder ett offentligt trådlöst nätverk. Om i gårdagens Wireshark-handledning, avlyssna lösenord på gratis wi-fi-nätverk, kommer min kollega Cristi att visa dig hur lätt det är för någon att fånga upp de uppgifter vi [...]

 2. […] Säkerhetsprogramvaruprodukter lite mer sektionella. För en tid sedan i handledningen "Wireshark, avlyssna lösenord på gratis wi-fi-nätverk" visade jag dig hur lätt det är att fånga vår internettrafik. Till oss […]

 3. [...] Wireshark, avlyssna lösenord i gratis Wi-Fi-nätverk [...]

 4. [...] Wireshark, avlyssna lösenord i gratis Wi-Fi-nätverk [...]

 5. [...] Ibland av olika anledningar, oftast komfort eller ekonomi, väljer vi det enkla sättet, dvs vi ansluter till gratis wifi-nätverk, som görs tillgängliga via kaféer eller gallerior. , när jag visade dig hur du kan fånga trafik med WireShark. […]

Tala Your Mind

*