Förvandla tal till datortekst - Diktat för PC

Förvandla tal till datortekst - Diktat för PC

Förvandla tal till datortekst - Diktat för PC

TTS vs STT
Om sista gången jag introducerade dig Text-till-tal, idag har vi ett tal till texttjänsten, det vill säga omvandlingen av tal till text.
Att översätta tal till text är oerhört viktigt i många applikationer, men speciellt i användargränssnittet och assistenttypen.

Förvandla tal till text


Jag har även presenterat dig några den här tjänsten som tal till text, men under tiden har det förbättrats mycket och jag trodde att det förtjänar vår uppmärksamhet igen.

Dictation.io
Det är en gratis tjänst som du kan använda i din Google Chrome-webbläsare. Diktat är baserat på Google Voice Recognition, varför det fungerar så bra.

Hur bra fungerar tal med diktateksten?
Sista gången diktatjänsten var ganska spartansk (nu omkring 5 år), och erbjöd inte någon som vet vilka alternativ. Nu har vi stöd för interpunktion, röstkommandon för olika åtgärder och till och med smileys.

Vilka intressanta alternativ har diktat för oss?
1. Stöd för rumänska
2. Stöd för diacritiskt erkännande från diktering
3. Röstkommandon för ny punkt, diktatstart, etc.
4. Stöd för interpunktion på engelska, men går till diktat på rumänska
5. Flera exportalternativ: Urklipp, spara på dator, dela online, skriva ut, etc.

Mina slutsatser:
När du konverterar text till tal med Dictation.io fungerar det bra om du uttalar rätt och trycker på orden. Om du adopterar en uttråkad ton, känner tjänsten inte orden ordentligt, men det kommer fortfarande att känna igen dem för det mesta. En annan konstig sak är att du måste vänta tills meningen är skriven innan du säger kommandot för skiljetecken.
Jag vet inte hur det kommer att fungera med regionala accenter (Transylvanian, Moldovan, etc.), jag förväntar er åsikter.
Med dessa pengar ... (gratis)

Relaterade handledning:
PC röstigenkänning accentuerat med Dictanote
Google Keep Android-app som tillåter oss att diktera anteckningar
Kinesiska omedelbar översättning av text, bilder eller dokument
Google Docs OCR funktion att hjälpa oss göra skannad text till redigerbara dokument
Steganografi kan dölja en fil eller som en bild eller ett textdokument

Dictation.io (för att stödja rumänska språket)

Omvandla tal till text på datorn - diktat för PC - videohandledning

relaterade Tutorials


Om Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. Tack så mycket, jag tänkte bara på hur man gör det.
  Men ett program som blir till text som talas på en dator (t.ex. en kommentator) vet inte?

 2. Den hetaste fasen, jag behöver verkligen det och det hjälper mig enormt. Tack så mycket för handledningen.

 3. jonisk sade han

  Tack.

 4. Tack så mycket! Utmärkt!

 5. paul75 sade han

  Salut.Desi vet inte om det är den högra delen, jag försöker att se om det finns en möjlighet att 10 homex64.Am recuoera en Windows laptop som inte fungerar och vet inte nimik honom (varför och hur det var innan, eftersom jag gav det till någon) Acer Aspire N15C4 och inte functioneaza.Am ut 1tb hårt på det, och lam monterat en annan laptop acer en annan modell, men misslyckas med att starta upp, trots att BIOS är i första hand tas thoshiba.Am hårddisk, L- jag satte på en hårddisk utanför, Lam gjorde en USB och se allt innan hard.Vad Windows-program, etc.Cum jag kunde få det att fungera på den nya bärbara datorn, som jag först förbli en linje flimrar fortfarande att även Windows-versionen finns på hard.Am försökte F10 + ALT ptr att komma återställningsläge men inga resultat har möjliggjort och återvinning av bios.Merci D2D cool.

  • Aldrig kommer du att börja fönster är på honom om du sätter honom i en annan dator, såvida inte installera om Windows igen eftersom när du installerade fönstren erkändes systemet avses den bärbara datorn som -Jag gjorde det

 6. paul75 sade han

  Merci.Hardul Jag gjorde det till en extern hårddisk 1tb.Si är också gratis

 7. Jag har en fråga, jag har ett 1001-fel i några dagar i Windows 7 och jag slipper inte av det för att se specifika annonser på en viss webbplats, de berättade för mig att jag inte undersöker från mig inte från dem.
  så show
  Fel 1001 Ray ID: 3f125ee784b42902 • 2018-02-22 13: 42: 48 UTC
  DNS-upplösningsfel
  Vad hände?
  Du har begärt en sida på en webbplats (www.neobux.comm) som finns i Cloudflare-nätverket. Cloudflare kan för närvarande inte lösa din begärda domän (www.neobux.comm). Det finns två potentiella orsaker till detta:

  Troligtvis: om ägaren bara registrerade sig för Cloudflare kan det ta några minuter innan webbplatsens information distribueras till vårt globala nätverk.
  Mindre troligt: ​​något är fel med webbplatsens konfiguration. Vanligtvis händer detta när konton har registrerats med en partnerorganisation (t.ex. en värdleverantör) och leverantörens DNS misslyckas.
  Cloudflare Ray ID: 3f125ee784b42902 • Din IP: xxx.166.139.125 • Prestanda och säkerhet av Cloudflare

 8. Voichiţa sade han

  Jag försökte på min bärbara dator men det fungerar inte. vad kan jag göra?

 9. liana maria simonetti sade han

  hur kan talet i duolingo omvandlas?

 10. liana maria simonetti sade han

  Att omvandla tal till text kan göras på whatsup?

 11. Bogdan Cozgarea sade han

  Jag skulle vara nyfiken om han också stavar rätt. Kan det göra skillnad mellan eller och ha? i demonstrationstexten undviks dessa stavningar skickligt ...

Tala Your Mind

*