Fixa Windows-högupplösta Bluetooth-fönster (DPI-skalning)

Fixa Windows-högupplösta Bluetooth-fönster (DPI-skalning)
Fixa Windows-högupplösta Bluetooth-fönster (DPI-skalning)

Ett av Windows problem är felaktig skalning av vissa program eller undermenyer när DPI är skalad. Vi märker att så snart vi har ökat DPI till 125%, 150%, 175% eller 200%, visar nästan alla appar text, ikoner och grafik, oskärpa.

Vad är DPI-skalning?
DPI-skalning används huvudsakligen på högupplösta skärmar. Normalt på en 100% DPI, en högupplöst skärm, operativsystemikoner, text, menyer, etc. på operativsystemet ser mycket små.
För att lösa problem med att visa för få tecken på skärmen har Microsoft tillhandahållit skaleringsalternativet för DPI. Tyvärr får denna skalning inte perfekt resultat varje gång, och för vissa applikationer ser vi bluade bilder i stället för tydliga och väldefinierade bilder, vilket ska ses på en högupplöst skärm.

Vad är mitt problem med DPI-skalning?
Jag köpte en liten för ett tag sedan LG 4K-bildskärmen är väldigt bra, vilket ser väldigt bra ut. Tyvärr, den här Windows desperat på något sätt desperat mig med sin skalning, vilket är en slags digital zoom.

Applicera upplösning, text, blued menyer efter DPI skalning.
Trots allt hittade jag en lösning, eller snarare en tyg, som löser problemet.
I egenskaperna för någon applikation har vi fliken kompatibilitet, där vi kan ändra applikationen DPI till 100%, oavsett vilken DPI-skalning som är operativsystemet.
Det finns faktiskt tre alternativ ...

DPI-skaleringsalternativ i Windows utan att påverka program.

Proprietăți aplicație > Compatibilitate > bifați "Suprascrie comportament scalare DPI înalt

Ce reprezinta fiecare opțiune de scalare DPI în parte?

Scalare efectuata de:
1. Aplicatie - aplicatia alege scalarea DPI optima (asta am ales eu)
2. Sistem - aplicatia este fortata de sistem sa adopte scalarea DPI a lui
3. Sistem imbunatatit - pentru aplicatiile mai noi in conformitate cu noile standarde Windows

.......experimentati si voi pe fiecare aplicatie in parte.....

Reparare ferestre blurate la rezolutie mare pe Windows (scalare DPI) - tutorial video

relaterade TutorialsOm Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. nicu hård sade han

  Hej, om du fortfarande skalar kan du hjälpa mig när jag öppnar YouTube en stund (3,5-10sec.) Bilden är suddig, suddig, tack på förhand för ett eventuellt svar.

 2. Alex Petrut sade han

  Jag spelar csgo, på en bärbar dator med en 1366 × 768 monitor det ser ok men texturen av modellerna (spelare siffra) inställd på 1024x768 ser suddigt men det är bättre.
  Skulle den här inställningen vara till hjälp eller behöva andra inställningar?

 3. marius sade han

  Bra är inte relaterat till detta ämne, men jag vill att du ska hjälpa mig om möjligt
  Jag försöker göra uppgraderingar till Windows och slutligen berättar detta meddelande (programvaran kan inte starta eftersom api-ms-win-core-libaryloader-l1-1-1.dll saknas från computer.Try reinstaling programvaran för att åtgärda problemet )
  många tack

 4. testet sade han

  Hej! Jag har en fråga om detta ämne, om allt är helt klart hur vet jag vilket program har problem? Eftersom det här meddelandet visas för mig och om jag loggar ut försvinner. Tack.

 5. Cristian Nicolae sade han

  Jag hälsar dig som från en kristen till en annan! :). Dessutom vill jag lita på dig: Jag gillar också att lära mig att förmedla det jag har samlat! Men för att avsluta med borstningen, som faktiskt bara var ett enkelt resultat, och jag vill be dig att göra en handledning om WhatsappWeb och särskilt om dess problem. Till exempel. Jag har en Xiaomi Redmi Note 3 som körs på en Android 6 (under MIUI-paraplyet) och som ofta har ett anslutningsproblem som har blivit irriterande ... Så jag försökte lösa problemet systematiskt, med början med brandväggsinställningarna i Bitdefender, sedan med den trådlösa routern, når upp till de som beskrivs på den officiella webbplatsen, men allt utan upplösning: https://faq.whatsapp.com/en/android/22014642/?category=5245260

Tala Your Mind

*

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.