Fixa Windows-högupplösta Bluetooth-fönster (DPI-skalning)

Fixa Windows-högupplösta Bluetooth-fönster (DPI-skalning)
Fixa Windows-högupplösta Bluetooth-fönster (DPI-skalning)

Ett av Windows problem är felaktig skalning av vissa program eller undermenyer när DPI är skalad. Vi märker att så snart vi har ökat DPI till 125%, 150%, 175% eller 200%, visar nästan alla appar text, ikoner och grafik, oskärpa.

Vad är DPI-skalning?
DPI-skalning används huvudsakligen på högupplösta skärmar. Normalt på en 100% DPI, en högupplöst skärm, operativsystemikoner, text, menyer, etc. på operativsystemet ser mycket små.
För att lösa problem med att visa för få tecken på skärmen har Microsoft tillhandahållit skaleringsalternativet för DPI. Tyvärr får denna skalning inte perfekt resultat varje gång, och för vissa applikationer ser vi bluade bilder i stället för tydliga och väldefinierade bilder, vilket ska ses på en högupplöst skärm.

Vad är mitt problem med DPI-skalning?
Jag köpte en liten för ett tag sedan LG 4K-bildskärmen är väldigt bra, vilket ser väldigt bra ut. Tyvärr, den här Windows desperat på något sätt desperat mig med sin skalning, vilket är en slags digital zoom.

Applicera upplösning, text, blued menyer efter DPI skalning.
Trots allt hittade jag en lösning, eller snarare en tyg, som löser problemet.
I egenskaperna för någon applikation har vi fliken kompatibilitet, där vi kan ändra applikationen DPI till 100%, oavsett vilken DPI-skalning som är operativsystemet.
Faktum är att det finns 3-alternativ ...

DPI-skaleringsalternativ i Windows utan att påverka program.

Programegenskaper> Kompatibilitet> Kontrollera "Skriv över högt DPI-skalningsbeteende Vad representerar varje DPI-skalningsalternativ? Skalning utförd av: 1. Applikation - applikationen väljer optimal DPI-skalning (det är vad jag valde) 2. System - applikationen tvingas av systemet att anta sin DPI-skalning 3. Förbättrat system - för nyare applikationer enligt de nya Windows-standarderna ....... du experimenterar också på varje applikation separat ..... Reparera suddiga fönster i Windows (DPI-skalning) - videohandledning (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pushi({});


relaterade TutorialsOm Cristian Cismaru

Jag älskar allt som har med IT, jag gillar att dela erfarenheter och information som vi samlar varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. nicu hård sade han

  Hej, om du fortfarande skalar kan du hjälpa mig när jag öppnar YouTube en stund (3,5-10sec.) Bilden är suddig, suddig, tack på förhand för ett eventuellt svar.

 2. Alex Petrut sade han

  Csgo spel på en bärbar monitor × 1366 768 sett ok men trånga textur modeller (figur spelare) genom att ställa pe1024x768 sett suddig men det är ok.
  Skulle den här inställningen vara till hjälp eller behöva andra inställningar?

 3. marius sade han

  Bra är inte relaterat till detta ämne, men jag vill att du ska hjälpa mig om möjligt
  Jag försöker göra uppgraderingar till Windows och slutligen berättar detta meddelande (programvaran kan inte starta eftersom api-ms-win-core-libaryloader-l1-1-1.dll saknas från computer.Try reinstaling programvaran för att åtgärda problemet )
  många tack

 4. testet sade han

  Hej! Jag har en fråga om detta ämne, om allt är helt klart hur vet jag vilket program har problem? Eftersom det här meddelandet visas för mig och om jag loggar ut försvinner. Tack.

 5. Cristian Nicolae sade han

  Jag hälsar dig från en Cristian till en annan! :). Och det är därför jag vill göra dig tilltro: Jag tycker också om att lära mig att skaka det jag har ackumulerat! Men för att avsluta med borstar, som i själva verket var helt enkelt ett konstaterande, och jag ber er att göra en tutorial på WhatsappWeb och särskilt frågor som rör den. Till exempel, Jag har en Xiaomi Redmire Notes 3 körs på en Android 6 (under paraplyet MIUI) och har ofta problem med att ansluta bli irriterande ... Så jag försökte fixa mig systematiskt problem, som börjar med brandväggsinställningarna från Bitdefender, då med den trådlösa routern, når de som beskrivs på den officiella hemsidan, utan utan att lösa: https://faq.whatsapp.com/en/android/22014642/?category=5245260

Tala Your Mind

*

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.