Karta Lite, en router som en tändsticksask från Mikrotik

Ungefär en vecka sedan fick jag ett litet paket av alla Mikrotik, den trådlösa routern var så liten att jag inte tro det.
I själva verket sa de att jag skickar en annan router, men ala skickade mig till denna lilla och att sätta ett leende på mitt ansikte.
Karta Lite är en mikroaccesspunkt kan också fungera som en router, bara saknas honom Lan lämnar, resten är mer kapabel än många routrar på marknaden.

Karta Lite är inte bara liten och söt

Inte luras av hans storlek Karta Lite, eftersom det kommer installeras med router OS, ett operativsystem mycket avancerade routrar som kommer att erbjuda många funktioner som förmodligen aldrig kommer att lära dem.

En stor fördel med Map Lite:

I jämförelse med andra routrar eller åtkomstspunktsplatser, kan MAP Lite drivas via PoE, vilket innebär att du inte längre behöver skjuta två kablar, en ström och ett nät, men endast en kabel nät som kommer ström. Se presentationen och handledning PoE.

hastighet trådlöst

Här har vi tre värden:
1. Anslutning rapporteras i Windows, som är 300 Mbps, mycket högre än ingångsnivå routrar. Anslutningen är möjlig tack vare dubbla antenner kedja.

2. Propriuzisa klickade med Speed ​​hastighet, vilket är nästan 100 Mbps Ethernet-port som är 100Mbps

3. Trådlös överföringshastighet mellan router och bärbar dator. Ja, för routern har ett inbyggt hastighetstest "verktyg". Här har vi nått mycket högre hastigheter eftersom vi inte begränsas av Ethernet-porten, gränsen är endast det trådlösa gränssnittet / anslutningen. Hastigheten mellan routern och den bärbara datorn är 224 Mbps.
.

Hastighet inte får ändå.

För att få bra trådlös hastighet behöver du beställa i det trådlösa spektrumet. Du kan "göra plats" för din router i radiospektrumet igenom Noggrant välja kanaler. Även känd som valet av kanalbandbredden Det kan påverka hastigheten.

RouterOS operativsystem MikroTik

RouterOS är ett operativsystem som finns på alla enheter Mikrotik produkter, och är full av funktioner, kanske för mycket för en nybörjare.
Oavsett om du är nybörjare användare kommer att använda QuickSet hur man startar och router tar hand om allt.

Specifikationer MikroTik Map lite:

CPU - 650 MHz
Kärna - 1
RAM - 64 MB
Lagring - 16 MB flash
Ethernet - 10/100 Mbps
Trådlös chip - QCA9533
WiFi-bandbredd - 2.4 Ghz
Standard wifi - 802.11 B, G, N
Maximal hastighet - 300 Mbps
MIMO - Ja, dubbla kedjor
Operativsystem - RouterOS L4
VPN Server - PPTP, L2TP och Open VPN
Hotspot - DA
Rapporter - JA
Brandvägg - JA, komplexa konfigurationer
PoE - Ja, passiv, 802.3af / kl
Max förbrukning - 3.5W

Där jag router?

Mikrotik pojkar från Rumänien var snäll och skickade oss lille Karta Lite för testning. Tillsammans med honom skickades också en annan router, störst, som vi pratar en annan tid.
Under tiden, om du blinkningar Lite karta, kan du ta bort det MiktoTik.ro (Jag tror jag har).
MikroTik routrar kan användas för administration WinBox (Nedan), men behöver inte, som du också kan använda webbläsaren för att komma åt administrationsgränssnittet. Men WinBox minns öppna fönster och arrangera dem från session till session
Videopresentation Karta lite


relaterade Tutorials


Om Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. mihai.arad sade han

  och du förklara mer i detalj de nya inställningarna? Jag skulle vilja gå två VLAN med IPSec men ingen jag fick göra och jag tror att du får intrasslad säker.

  • Jag ska prata mer om inställningarna i nästa handledning om MikroTik och förklara vad jag förstår, det finns många som jag lägger min mössa. Det är ganska krävande Router OS som. Om andra routrar jag behöver 10 minuter för att förstå dem, routern är för en vecka eller så och jag såg bara några saker.
   Lutningen är mycket brant inlärnings router. Inte undra på att det finns kurser och certifieringar för det.
   Lyckligtvis stöter du inte på några avancerade inställningar i RouterOS hela dagen, kanske bara om du har personliga ambitioner att göra några exotiska inställningar ...

 2. Cătălin.81 sade han

  Mycket trevlig enhet. Tack för presentation!
  Jag förstår gränssnittet lockar dig mer än ddwrt?

 3. totjealex sade han

  Med vilket program du testar trådlös hastighet?

 4. PYNKY sade han

  Jag använder ibland ett offentligt nätverk från Vodafone. I-signalen endast i en viss position. Med den här enheten är ansluten till datorn jag kunde förstora täckning? (Jag kan ansluta från ett annat rum med tablett)
  ms

 5. en U sade han

  När han dog på den handledning om Raspberry PI vpn?

  • en annan U sade han

   "Att lova är en ädel gest, att hålla ditt löfte är dumt"

   • Jag hittade ett snabbt sätt att VPN-server, men vi stött på några problem. När lösa problem att göra en tutorial.
    Om vi ​​fortfarande göra en tutorial, och bör vara till hjälp, och allt ska gå smidigt.
    Handledningen själv är enkel, eftersom jag hittade en enkel väg, men jag har detta problem som håller mig på plats.
    En fix jag så småningom handledning och berätta vad som fanns i den.

   • Leon sade han

    Andra U sa:
    Mars 24 2017 vid 9: 28
    "Ett löfte är en ädel gest, lovar du att du är dum ,,

    Ja vem du är längre. . . U ?! . Cristi och Adrian är i ditt jobb? Har skyldigheter gentemot dig? . Om detta område stör dig, kan du glädjas på andra webbplatser.

 6. Nancy sade han

  väldigt imponerande; vad man ska säga ... tack för den presenterade handledningen;

 7. mihai sade han

  Jag uppskattar artiklar på webbplatsen.
  Ett förslag på grammatik:
  "Men de skickade mig den här lilla också"
  med:
  "Men med honom skickade de mig den här lilla också"
  eller:
  "Men de skickade också den här lilla till mig"
  Om du vill ha en mer teknisk uttryck, och grammatiskt korrekt, är det nödvändigt att göra ansträngningar.
  Det finns artiklar som ger utrymme för en bättre och korrekt uttryck.
  Med vänliga hälsningar,
  mihai

  • Tack för förslagen, jag tar hänsyn till.

  • Andu sade han

   "Kritiska" bad.
   Detta är inte en akademisk specialitet plats rumänska språket.
   Den här mannen är den bästa skiva Rumänien IT.
   Det gör nästan 9 år gratis
   Förutom kritiker vad gör du beröm?
   Rester som planerat: merino

  • Leon sade han

   Mişulică. Specifikt ligga på lur hela dagen på olika platser och kritisera alla. Vad bra du är bra grammatik men ox IT? . Personer som du kallas energi vampyrer ,, ,, lever med energi stulits från andra.

 8. software3g sade han

  motivera avgången? eftersom den inte är bärbar även om den kan drivas från ett externt batteri via USB med bara några få undantag. där vi överbryggar wifi ... i resten ansluter den till en kabel någonstans på ett skrivbord och den stannar där tills du kommer ihåg att damma bort den

 9. Nelu sade han

  Tack för handledningen. Util. Du gjorde en tutorial för några år sedan och köpte den router (ännu mer) (d-link Rangebooster), men nu visar tecken på trötthet (måste starta) och jag bryr MikroTik. Rock på MikroTik förvänta sig och handledning för den största du någonsin fått. Intressant sak VPN vi kan ansluta var som helst på ditt hemmanätverk. Tack än en gång och lycka till!
  Jag har en Galaxy Note telefon 4. Om jag netto från Orange. 4G (och har mer GB) kan använda telefonen för att ge Net router för att driva hela nätverket med Internet via telefonlui? Till exempel att för usb 4G?

 10. PPPoE inställningar ipv6 kan visa oss?

 11. dan sade han

  Efter din handledning har jag också en mAp lite från mikotik och jag har ett stort problem med den, den behåller inte inställningarna efter att den har "kopplat ur" ens en sekund, är det normalt?

Tala Your Mind

*