Hur man lyssnar på radiostationer i Ubuntu Linux - videohandledning

Hej vänner, i dagens tutorial kommer jag att visa er 3 sätt att lyssna på radiostationer i Ubuntu Linux. Även om det finns många program eller metoder för att lyssna på radiostationer, har jag valt att presentera bara tre enkla metoder. För att lyssna på radiostationer på Ubuntu måste du ha gstreamer-codecerna installerade. Om installationen av gstreamer-codecs och andra codecs som behövs för att kunna titta på filmer i Ubuntu eller för att kunna spela DVD-skivor diskuterades i "Hur man installerar codecs på Ubuntu Linux”Vilket jag bjuder in dig att titta på och sedan, efter installation av codecs, se den här handledning. Metoderna är inte svåra alls men den enklaste, mest intressanta och praktiska är den tredje metoden. Det är en väldigt liten programvara som jag inte kommer att namnge här men jag låter dig titta på videohandledning. Den här programvaran har inte ett spelargränssnitt men sitter snyggt i den övre panelen bredvid klockan. När jag säger spelargränssnitt menar jag att du inte kommer att ha en pausknapp, spela, framåt, bakåt som i ett klassiskt spelargränssnitt. Allt styrs med musen från de två menyerna som kommer att visas på vänsterklick eller med högerklicka på applikationsikonen. En annan användbarhet med denna programvara är att vi kan styra volymen genom att helt enkelt rotera mushjulet (musbrunn). När vi vänder oss ger vi högre, när vi slår ner ger vi ljudet från radiostationen långsammare. Med det sagt säger jag dig att titta på handledning och samtidigt ta reda på namnet på applikationen som jag tycker är mycket användbart och intressant!
Kom ihåg att om du har förslag, klagomål eller tillägg tveka inte att skriva i kommentarfältet, de-även om du träffade kommentarfältet en användare har ett problem och du kan hjälpa honom, tveka inte att göra det, det enda sättet vi kan göra denna plats bättre, se rutan!
Mycket nöje!

adrian Burlugeanu...... ..linux.videotutorial.ro
 relaterade Tutorials


Om Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. mycket högt radio fack

 2. virus2009 sade han

  som ljög för dig om du klickar på rätt sektorer Rhythmbox inte kommer att lyssna :) Kiss FM)

  • virus2009: Vem ljög för dig högerklicka dacadai sektorer Rhythmbox övergår inte lyssna Kiss FM)  

   Din kommentar är ganska arrogant, om du tittat på huvud-tail handledning, ser vi att även rätt klickade och valde öppen med Rhythmbox och ingenting händer.

   • virus2009 sade han

    Adrian:
    Din kommentar är ganska arrogant, om du tittat på huvud-tail handledning, ser vi att även rätt klickade och valde öppen med Rhythmbox och ingenting händer.  

    Frågan är varför? som jag normalt gå med högerklicka på filen jag ge den Kiss FM d ela http://i51.tinypic.com/xaxqit.png och kontrollera att du inte ger någonting, det är deras ip, är det ett problem för dig

   • Adrian:
    Din kommentar är ganska arrogant, om du tittat på huvud-tail handledning, ser vi att även rätt klickade och valde öppen med Rhythmbox och ingenting händer.  

    Jag försökte och jag ville inte gå i ubuntu 10.10 och 2.7 men den ultimata utgåvan och Kubuntu går perfekt med rhythmbox.se lägga till listan med högerklicka Mer ges bara spela

    • virus2009 sade han

     liviu:
     Jag försökte och jag ville inte gå i ubuntu 10.10 och 2.7 men den ultimata utgåvan och Kubuntu går perfekt med rhythmbox.se lägga till listan med högerklicka Mer ges bara spela  

     Liviu hur man ska gå i ubuntu 10.10 om han inte hade dykt upp som sista OS.

     • virus2009:
      Liviu hur man ska gå inubuntu 10.10 om han inte hade dykt upp som sista OS.  

      och vad som inte är problemet ??? slutliga utgåvan Rhythmbox du .i försökt i Kubuntu beta 10.10 och gick smidigt i Rhythmbox listen.pls att lägga till en högerklicka på filen och öppna med Rhythmbox.

 3. paul_adrian1985 sade han

  mamma, jag kämpade med rytmbox för att lägga till en radiostation ... och jag lyckades inte ... nu när jag såg handledningen..mitt hjärta kom tillbaka..utan dig var jag död..Jag erkänner att jag är en nybörjare .på Linux .. det tar lite tid tills jag vänjer mig ... men det är definitivt vackrare ... och bättre än windows ... mycket bra handledning ... och jag förväntar mig så mycket som möjligt om Linux ....

 4. Jag använder VLC ... Jag kan dubbelklicka på .pls-filen och behöver inte kopiera länken.

 5. Sall Jag har ett problem om du kan hjälpa mig jag har en Gigabyte moderkort GA-945GCM-S2L Jag skulle vilja Jag har en intel dual core CPU e6500 inte vet om det är kompatibla .Som vill ge mig råd om passa och om du kan köpa. Tack .Min SCZATI COMETARIU om inte min KONTAKT TUTORIALU.

  • alin: Sall Jag har en problemadaca du kan hjälpa mig jag har en Gigabyte GA-945GCM placade-S2L Jag skulle vilja Jag har en intel dual core CPU e6500 inte vet om det är kompatibla .Som vill ge mig råd om passform och att jag kan köpa. Tack .Min SCZATI COMETARIU om inte min KONTAKT TUTORIALU.  

   Du kan själv ta reda på om ditt moderkort stöder den här typen av processor eller inte. Allt du behöver göra är att gå till gigabyte-webbplatsen ... skriv in google: Gigabyte, ange och komma åt den första sidan i google-sökmotorn. Du letar efter modellen på ditt moderkort och du kommer att ha en knapp som heter CPU Support, klicka på den och den kommer att berätta vilka processorer du kan sätta på ditt moderkort. klick HÄR och om processorn är inte i listan, då det stöds inte.

 6. Tiberiu sade han

  Hej, först och främst ber jag om ursäkt för offtopic. Jag vill meddela att du är kopierad från en webbplats :. ... jag publicerade på help-pc-sidan ... ... ett meddelande för några minuter sedan:

  Varför kopiera från de fattiga videotutorial.ro? Varför vi 20 tutorials om detta ämne, ord, etc.? Om du vill kan du fråga om du kan gå till deras hemsida grejer !!! Fusk är inte logiskt och det är ingen mening! Vänligen åtgärda detta! .

  Jag kommer att säga en hel del, har jag lärt mig en hel del, även om jag 11 år och ska jag oroar lite mer skola, jag älskar din sida, tutorials din glädje och även misstag är mindre roligt oss, besökarna.

  Jag gråter när jag ser att någon kommer att kopiera det, och därför bestämde jag att berätta. Jag hade också en webbplats, rpci.dap.ro, men nu inte längre håller. Om jag fick reda på din webbplats innan du gör webbplatsen i Frontpage, jag hade en välstrukturerad plats.

  Vet du hur jag fick reda på dig? Jag hade en Linux-distribution på susestudio.com, men jag tänkte inte skriva .iso-bilden med Nero. Jag sökte efter Mr. Guagal "Hur man skriver en iso-bild" och hittade din webbplats. Och sedan dess fortsätter du att besöka honom.

  Eftersom min sista meddelandet från att installera program i Linux tutorial jag lärt mig mycket mer än jag använder en webbplats för att göra en Linux-system, tack vare er.

  Så än en gång påminna dig på något sätt försöka sätta din upphovsrätt, även om denna kris, åtminstone försöka.

  Jag säger er att den här guiden var trevligt och lärorikt, som alla andra. Jag önskar er fortsatt framgång!

 7. Stelian sade han

  Jag skulle vilja att du gör en handledning om CCproxy, med vilken du kan ha gratis internet på din telefon. Jag tror att det skulle vara en bästa handledning om möjligt ... i år hittade jag det på nätet, ja jag vet inte hur man gör det.

  "Pasul1: konfigurera datorn

  Klicka HÄR för att ladda ner CCProxy Ha roligt och skapa en proxyserver.
  Gör portt framåt 808 (standard för http)

  pasul2: konfigurera telefonen

  Tjänstnamn: Free Wap (namn spelar ingen roll)
  Hemsida: mobile.google.ro (oavsett hemsidan)
  Protokoll: HTTP
  GPRS-anslutning Pref.:
  Proxy: Använd: Ja
  Namn: (krävs inte om du använder Tillåt alla)
  Lösenord: (krävs inte om du använder Tillåt alla)
  Proxyadress: xxx.xxx.xxx.xxx (här skriver din ip)
  Portnummer (skrivport som drivs CCProxy..default 808)
  GSM parametrar: x
  GPRS parametrar: Namn: (ingenting)
  Lösenord: (ingen)
  APN: internet
  spara "

 8. så många handledning om linux adrian snälla frm Jag ber dig verkligen. mycket linux men bläck jag vet inte alla "knep" k så att säga.

 9. Sooooper kyla Radio Tray är precis som jag Adriane place.Tare

 10. bra ... radiofackprogram ... Jag har också en fråga vad heter programmet i vänster och nedre fält ... Jag ökar till så många självstudier om Linux ...

  • is: Brilliant ... bricka radioprogram ... Jag har en fråga som programulde kallades till baren till vänster och botten ... Spor så många tutorials på Linux ...  

   cairo docka

   • liviu:
    cairo docka  

    Ms mycket liviu

   • Adrian sade han

    liviu: Kairo docka  

    Det här handlar inte om kairodocka! Men om det är, gör jag en handledning för den också, jag gillar inte kairodockan alls, den är för impopulär, den har för många effekter och förra gången jag installerade den var det patetiskt, för att inte tala om resurserna enormt att de konsumerar ...

    • Adrian:
     Det handlar inte om Kairo docka! Men om det är kommer jag att göra och att en handledning för mig en inte gillar alls cairo docka, alltför flamboyant, areprea fler effekter, och sista gången jag installerade Wear patetiskt, att inte tala om de enorma resurser de konsumerar ...  

     grabit.folosesc innebär att jag är mer och KDE är egentligen inte locka mig cairo docka, awant webbläsarfönster som eller längre. och om allt som talat om som den nya dagen och vi dör här säger att vi curoizotate is som du :) ledsen att jag vilse

    • Bugman sade han

     Adrian:
     Det handlar inte om Kairo docka! Men om det är kommer jag att göra och att en handledning för mig en inte gillar alls cairo docka, alltför flamboyant, areprea fler effekter, och sista gången jag installerade Wear patetiskt, att inte tala om de enorma resurser de konsumerar ...  

     Det förbrukar mig lite över 20 MB med 7 fönster i dockan och utan 7,2 och jag har inte haft problem med det sedan det installerades, men det ordet "av gustibus non est disputandum"

    • Adrian:
     Det handlar inte om Kairo docka! Men om det är kommer jag att göra och att en handledning för mig en inte gillar alls cairo docka, alltför flamboyant, areprea fler effekter, och sista gången jag installerade Wear patetiskt, att inte tala om de enorma resurser de konsumerar ...  

     det skulle vara jättebra att göra en handledning om detta ... tack på förhand

 11. daniyl sade han

  För att lyssna på radiostationer jag skulle rekommendera Radiotray (jag använder mult0, är liten men mycket effektivt program. Jag kan lyssna på vilken radiostation som helst och upptar mycket lite av datorresurser .Nasol verkligen inte har en mycket användarvänligt gränssnitt men om du fångat rörelse är mycket ok. Tack så mycket handledning.

  • Adrian sade han

   daniyl: För att lyssna på radiostationer jag skulle rekommendera Radiotray (jag använder mult0, är liten men mycket effektivt program jag kan lyssna på vilken radiostation som helst och upptar mycket lite av datorresurser .Nasol är inte alltför mycket har ett gränssnitt. vänlig, men om du fångat rörelse är mycket ok. Tack så mycket handledning.  

   Jag tror att det är mycket användarvänligt gränssnitt på Linux båda vet att du bara får vad du behöver och ingenting mer, inte sätta dem på halsen vill inte ha något som händer så ofta med Windows. Framtiden kommer att göra tutorials på terminal och du kommer att se att du kan lyssna på radio och med endast terminal. Som sagt, är Radio Tray gränssnitt mycket enkel och användbar, inte har rader kod, du bara de kommandon som du klickar på musen för att klicka på fönstren, vill du mer än så?

 12. Adrian sade han

  Och förresten, presenterade jag den här guiden Radio Tray är den tredje metoden, i slutet av handledningen!

 13. Tiberiu sade han

  Hej, jag vill försöka göra en tutorial om en webbapplikation som heter Media, som kan laddas ner här: http://www.mediawiki.org/wiki/Download . Hon går på XAMPP, men endast WampServer. Det installeras nästan som Wordpress och phpBB behöver en databas, och styrkan är att det gör det möjligt att göra din egen Wikipedia! Jag tror att du är bra. Jag skulle vilja göra en tutorial. Jag har installerat och gå. [e-postskyddad].

 14. kan lyssna på radio synd klon av winamp och VLC

 15. Doru DUCA sade han

  Jag har en stor begäran. Jag är pensionär och bor på ett vårdhem. Jag får det skriftliga bokbiblioteket. Eftersom jag tycker det är mycket svårt att hålla reda på lager och boka lån, snälla hjälp mig att hitta ett program som jag kan hålla reda på lager med en liten sökmotor efter författare eller arbetsnamn och vet var det finns boken (hos läsaren X eller i biblioteket på hyllan A, på nummer ...). TACK SÅ MYCKET !

 16. yonutz1995 sade han

  välkommen

  mitt problem har lite handledning legaura q: D men för mig raspundetzi ro!

  i ubuntu fanns en messenging-programvara kt närmare yahoo förutom pidgin.k som är hemskt ……

  Tack

  • liviu sade han

   yonutz1995: Min salutproblema inte har legaura q handledning: D men för mig raspundetzi Ubuntu ro dök upp i en snabbmeddelande- programvara Intant kt närmare Yahoo, förutom att suger ...... pidgin.k multam  

   Pidgin är mycket bun.depinde vad du kommer att använda den. Du kan prova kopette, empati, gyachi (stöder webbkamera) .De har provat dem alla och vi stannade i pidgin

  • yonutz1995: Min salutproblema inte har legaura q handledning: D men för mig raspundetzi Ubuntu ro dök upp i en snabbmeddelande- programvara Intant kt närmare Yahoo, förutom att suger ...... pidgin.k multam  

   Det verkar som om folk på Yahoo aldrig har designat en version av Yahoo Messenger för Linux och jag tror inte att de kommer inom en snar framtid (förmodligen inte har intresse av att göra det). Så det du har kvar är öppen källkod alternativ från tredje part. (Pidgin, gyachi, Kopete).

   Du kan överföra filer Problemet löst om du installerar en ftp-server (proftpd gadmin). Förblir webbkamera och röstsamtal.

   Det verkar som gyachi skulle stödja en webbkamera (ej ljud) men från vad jag observerade mig fungerade inte än att ta emot videobilder från den person jag talade med (ibland promenader, ibland inte). Jag kunde inte skicka bilder från mitt rum.

   Kopete Jag har inte testat det ...

 17. LiviuFlorin sade han

  hej,
  Någon som vet hur Radio Tray kan vända i nystartade, med start ???. Jag kan inte hitta där är "körbar", som startar programmet för att göra honom ett kommando i start-up.

  • LiviuFlorinHej!
   Någon som vet hur Radio Tray kan vända i nystartade, med start ???. Jag kan inte hitta där är "körbar", som startar programmet för att göra honom ett kommando i start-up.  

   kommando "radiotray" och se att det börjar med systemet

  • Adrian sade han

   LiviuFlorinHej!
   Någon som vet hur Radio Tray kan vända i nystartade, med start ???. Jag kan inte hitta där är "körbar", som startar programmet för att göra honom ett kommando i start-up.  

   Bra fråga! Du gav mig en självstudieidé för imorgon. Om du fortfarande har tålamod kommer jag i morgon att göra en handledning om hur man sätter programvara som inte har alternativet "starta vid start" eller "starta när ubuntu startar" vid start på Ubuntu Linux

 18. Hej.

  Intressant handledning, desto mer att jag lärde mig ett litet program som vi nu använder varje dag.
  När det gäller gruppflyttningen är det första alternativet "root" när du klickar på "Flytta grupp" -knappen. Genom att välja den visas den nyskapade gruppen på samma nivå som de befintliga.

  Jag har inte sett att få veta så småningom att använda dockan till mig jag är Docky.

  Alla de bästa.

 19. Stefanescu sade han

  Jag kan inte öppna .deb-filen. Jag kan inte köra den genom att dubbelklicka (den ber mig inte installera något för att köra den) ... Vad är kommandot för att köra den från terminalen ??
  Ubuntu LTS 12.04 Jag vet inte hur man ska släppa det trots att jag installerat VLC ??

Tala Your Mind

*