Cryptophane, snabb filkryptering program

Hej vänner, idag kommer vi att se vad som kan göras för datasäkerhet och säkert utbyte av meddelanden.
Var och en av oss meddelanden skickas och tas emot, bör dessa meddelanden förbli privat, även om någon bryter vår facebook-konto, budbärare, gmail, etc.
För maximal säkerhet måste kryptera data, innebär detta att alla ska ta våra data inte kommer att läsas. Endast vissa filer kommer att krypteras utan någon mening för angripare / hacker, och vi kan vara säker på att veta att våra privata data förblev privat.
Programvaran som vi använder idag Cryptophane kallas, det är gratis och kan laddas ner från Google Code (länk nedan).
Cryptophane vet att göra mer i dag, men jag har bara visat den nödvändiga grunden för ett enkelt lösenord baserad kryptering. Om du är intresserad jag kommer att göra en andra del som kommer att visa dig hur man använder det till fullo. De flesta av er behöver bara ett tunt lager av säkerhet till dina nära och kära undvika ögonen.
Att kryptera data kan användas och TrueCrypt program, som vi gjorde en tutorial ett tag sedan. I Truecrypt något olika alternativ som kan hjälpa några av er med avancerade behov.
Berätta för oss i kommentarfältet vad du vill se i samband med datakryptering och datasäkerhet i allmänhet.
hämta Cryptophane (Google Code)


Hämta Flash Player för att se videon.


relaterade TutorialsOm Cristian Cismaru

Jag älskar allt som har med IT, jag gillar att dela erfarenheter och information som vi samlar varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. Anderson sade han

  Hej Cristi, som tablett för att köpa och vad jag väljer att säga:

  -Sony Tablet Z LTE
  -Samsung Galaxy Tab 3 P5200
  -Samsung Galaxy N8000 eller N8020
  -Evolio Quadra (från IT-området säger att det är OK)
  -Aliview 9.7 tums HD (skärmupplösning × 2046 1536)
  Vad gör jag rekommenderar jag vill ha en quad-core processor, RAM och har 2gb 3G eller 4G beror, vad tror du rekommendera eller göra en handledning om detta, eller hur lätt knyta slips. Salut!

 2. Ja Cristi trevlig tutorial, men du gjorde innan tutorials 30 / 60 minuter, nu ser jag att du kort, något hände

 3. aurelJa Cristi trevlig tutorial, men du gjorde innan tutorials 30 / 60 minuter, nu ser jag att du kort, något hände :)

  I genomsnitt besökare på videotutorial.ro inte ser mer än 5 minuter vid en handledning.
  Jag vill inte tråka ut folk, jag försöker att fokusera så mycket information i tutorials 5-10 minuter.
  Efter online 5 åren har vi kommit fram till att människor vill lära sig saker snabbt, även om det innebär att de kommer att glömma i ett par dagar de har just lärt sig.
  Vi kan inte förändra människor, försöker bara hjälpa dem och föra dem aptit för teknik. Förutom att försöka hålla dem à jour med ny teknik.

 4. AndersonHej Cristi, som tablett för att köpa och vad jag väljer att säga:

  -Samsung -Sony Tablet Z LTE Galaxy Tab -Samsung Galaxy 3 P5200 N8000 eller N8020 -Evolio Quadra (från IT-området säger att det är OK) -Aliview HD 9.7 tum (skärmupplösning × 2046 1536) Vad rekommenderar du jag vill ha något quad- core processor, rAM och har 2gb 3G eller 4G beror, vad tror du rekommendera eller göra en handledning om detta, eller hur lätt knyta slips. Salut!

  Det är bra att ha tålamod som möjligt, snart kommer Qualcom Snapdragon tabletter 800. Det är det bästa systemet på chip vid denna punkt.

 5. aurel sade han

  cristian Cismaru: I genomsnitt besökare på videotutorial.ro inte ser mer än 5 minuter vid en handledning. Jag vill inte tråka ut folk, jag försöker att fokusera så mycket information i tutorials 5-10 minuter. Efter online 5 åren har vi kommit fram till att människor vill lära sig saker snabbt, även om det innebär att de kommer att glömma i ett par dagar de har just lärt sig. Vi kan inte förändra människor, försöker bara hjälpa dem och föra dem aptit för teknik. Förutom att försöka hålla dem à jour med ny teknik.

  Jag förstod, tack för svaret. Mycket trevligt, eftersom alla vet att du kommer alla lära och vet hur man manipulerar datorn och mjukvaran med lätthet.
  Jag ärligt såg dem hela vägen ner jag menar de som du brukade 30-40 minuter osv, i detalj förklara etc.
  Fortsatt framgång, videotuturial är en webbplats i Rumänien, de flesta

 6. Lee Ho Fan sade han

  Alternativ: EncryptOnClick, är det mycket lättare och ... filer kan dekrypteras av någon inte är en känd metod. Använd 256-bitars AES-kryptering

 7. Lee Ho Fan: Alternativ: EncryptOnClick, är det mycket lättare och ... filer kan dekrypteras av någon inte är en känd metod. Använd 256-bitars AES-kryptering

  Jag antar att hon kommer att göra i framtiden Cristi och vad du just sa, ja det finns människor som söker strofoaca och har kunskap inom IT och därefter.

 8. Miruna sade han

  Hej! Jag har ett problem på min telefon (Samsung Wave723) .Efter jag gick repareras och fick mig att verka som en resoftare bildskärpa är mycket lägre. Exempel: file: /// D: /Munte/Fotografie0157.jpg (jag hoppas du kan komma åt länken) .Vad rekommenderar ni? Det måste nämna att linsen är ren och rummet hålls vid 5 megapixlar.

 9. Ionut sade han

  Cristi inte längre hålla handledning om binär kod?

 10. zame77 sade han

  Mycket bra handledning, men en handledning om att kryptera din Internet-anslutning med ett program gratis, kan det?

 11. Hej VIDEOTUTORIAL.RO..daca kan ... hjälpa mig och mig med en förbryllad ?? Kom ihåg att jag ser vad antivirus faza..eu..vreau skulle behöva välja mellan "ESET Smart Security 6" VS "AVAST Antivirus Free-8".
  Jag ... vet inte vad du ska välja ... Jag är helt förvirrad ... nuet med hjälp av ESET Smart Security har en brandvägg 6 som inkluderade ... .sa säger "ganska bra" enligt min mening ... Jag vet inte vad du tänker på det.
  Dessutom ... Jag gjorde illa deci..in överens Etara bra ..
  men ... tillbaka ... vad man ska välja ... med tanke på att ... jag har en gammal PC :))
  CPU: AMD Sempron 145 2,80GHZ
  VIDEO: en integrerad styrkrets usel AMD Radeon HD 3000
  Moderkort: ASRock 960GM-GS3-FX
  RAM: RAM 2GB enda frekvens STON 1300
  HDD: SAMSUNG 200GB
  OS: Windows XP Service Pack 3 Untouched 32bit
  Så ... jag sa ... Jag är mycket förvirrad ... Jag vet vad du ska välja ... .I ...
  "(ESET Smart Security 6)" runda ( "Anti-Virus8 AVAST +" Outpost Firewall "eller" COMODO Firewall ")
  scuzatima själ och för korrekt "off-topic" men jag är förvirrad ... Jag vet inte ... vänta och om dina åsikter ... Tack SUFLET..dar tillfället inte har några problem med virusii..sunt CLEAN
  Avira Anti-Virus inte ens tänka på honom för vb Jag började för att jag ogillar Sami testas i en OS i Virtual Box och fick den fria versionen och när jag såg licensen undersöka möjligheten att införa HOPAA..am men först nam trodde given tidpunkt så ca..am klocka fram ett år och var verkligen licensierade ... från min bulit..OK?

 12. Eduard sade han

  Cristi Hej! Jag vill och jag kommer att lägga på bloggen, eftersom det inte finns mycket inlägg! Väntar på ett snabbt svar om du kan

 13. victor sade han

  Cristi välkomna och jag skulle vilja ett förslag hur man krypterar filer och meddelanden min nyfikna ögon (inte smart programvara) och endast krypteras på min dator (den som tar emot meddelanden för att se dem mycket liber.mersi

 14. Varför pratar så överdrivet "data aspiration"? Om du inte visste det snubblar flesta brott och brott fall att någon planuesti internet. Och eftersom de amerikanska och brittiska internet övervaknings brott minskade mer än den gjorde polisen någonsin igen, försöker att utöka programmet i hela Europa. Mijlocu Internetu världen av kommunikation .... Du tror inte att du behöver vara bevakad något används på rätt sätt? söker information, mjukvara, musik och shopping och inte scopu att etablera ytterligare brott Yahoo har tjänsten värsta leveransinformation, gärningar som tar emot SPAM tror inte är mycket "säkra".

 15. DRAGOS sade han

  Sal Cristi,
  Jag skulle vilja att vi pratar om videofiler krypterade och kön: 0000000100000001IDX, 0000000100000001STR, tv 0000000100000001THM LG, filer som inträffar efter fångsten till hårddisken och kan inte öppnas alls när den är ansluten till en dator HDD sagt.
  Hur kan öppnas och konverterade MKV uterior dessa filer?

  Tack!

 16. bogdan sade han

  Snälla, kan du rekommendera ett program för att kryptera filer?

  • adrian Gudus sade han

   Visas i handledningen video vad har? Det finns flera tutorials på denna webbplats kryptering. Du måste bara söka med hjälp av sökrutan längst upp till höger termerna "filkryptering"

 17. cosmin sade han

  Fler tutorials ios vänligen

Tala Your Mind

*

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.