Skapa en databas med phpMyAdmin (video tutorial)

Denna video handledning om databaser och phpMyAdmin är en del av en serie av video tutorials applikationsserver, http-server, php, mysql, phpmyadmin och utveckla en webbplats eller blogg.

Vi hänvisar inte bara i denna tutorial video att uppnå enkla en databas (på rumänska) eller databas (på engelska) som vi kommer att installera i nästa video tutorial webbapplikation baserad (gränssnitt via webbläsaren) som vi kan sätta på upp en webbplats eller blogg, kommer vi sprida kunskap och idéer på internet.

Serie av video tutorials som följer kommer att introducera ännu fler mysterier och dedesupturile internet, webbplats och korrigeringar kan regelverk servrar.

I dessa video tutorials för att komma undan vi lär om html, php, css, rss och många andra intressanta ämnen och när vi behövs för att skapa en webbplats eller blogg.

Vi ser fram emot att titta på dessa tutorials, vi kommer att fortsätta vad vi igång nu.

Men ännu bättre titta på denna video tutorial som förklarar i detalj en del av dessa saker som nämns ovan.

av Cristian Cismaru

UPPMÄRKSAMHET

För din visuell komfort av denna handledning video kan ses helskärm (fullskärm)relaterade Tutorials


Kommentarer

 1. Ovidiu sade han

  ffffff annan intressant tutorial

 2. Andrew sade han

  Jag installerade och jag hyllar wampu ge rättshjälp av misstag när jag går in http://localhost/phpmyadmin/ Jag tog en skärmdump, men Nush när du skickar det. Ge mig ett mail och du försöker skicka honom

 3. adrian sade han

  Studiemedel är banker och tala om för mig vilket program jag kan använda för en databasapplikation. där vi:
  en kundbas, vilka åtgärder varje kund har ett register över lager säljas, köpas

  Tack på förhand

  • Sergiu N sade han

   adrianJag är en student att finansiera banker och tala om för mig vilket program jag kan använda för en databasapplikation. där vi:
   en kundbas, vilka åtgärder varje kund har ett register över lager säljas, förväntad cumparateMultumesc  

   ja post [e-postskyddad] och jag ska hjälpa dig.

  • adrianJag är en student att finansiera banker och tala om för mig vilket program jag kan använda för en databasapplikation. där vi:
   en kundbas, vilka åtgärder varje kund har ett register över lager säljas, förväntad cumparateMultumesc  

   Till dig eller att bygga? Jag rekommenderar dig att ta hand om en server som kan stödja och databasåtkomst. Att bygga skulle inte vara svårt (jag menar grundläggande) svåra är att bygga skript som gör allt du vill (mycket php). Du är intresserad av en handelsplattform, och tycker att det är på codecanyon eller ThemeForest till salu till ett rimligt pris (upp till $ -20 $ 30). Jag hoppas att jag hjälpte.

 4. Adrian sade han

  @adrian: Vänligen posta under ett annat namn så att vi lättare kan urskiljas, som du kan se på den här webbplatsen är en topp i kommentarerna, posta under namnet Adrian även med ett litet "a" dina kommentarer kommer att räknas som mina ! Jag vill inte ha det alls, var snäll och förstå, leta efter ett smeknamn, pseudonym, något ... Tack på förhand!

 5. francs sade han

  Andre @: Jag hade också det här felet först. Titta på Hantera> Service om MySQL startas. När jag tittade på STARTING, måste det sägas SRARTED. Problemet var med ZoneAlarm. Jag stängde larmzoner och problemet var löst.

  ADRIAN @ Grattis, du ett bra jobb. Om du kan skicka mer video pt. avancerad programmering: PHP, HTML.

  Lycka till!

 6. Ionut sade han

  Cristi, till exempel, jag är i en kedja ... och tanken är att det inte fungerar för mig ica Jag menar att jag har en normal ip men jag har också en 192.168.2.198…. och den centrala ip ... och jag vet inte hur jag får det att komma in på mig inte på min router: ((

 7. Cipri sade han

  högt handledning
  men inte underdomän fält: D ms ms

 8. Adrian sade han

  @Cipri: Skriv Sök: "domän" eller "domäner" (utan citat!) Eller "Hur man köper en domän och värdutrymme för en webbplats" eller "Hur man skapar en gratis domän från dyndns när du har en dynamisk IP" eller "Hur man skapar en gratis domän eller hur man ändrar ip med en gratis underdomän från Dyndns"

 9. Daniel sade han

  Vad är "tidigare handledning" ger en länk till självstudien. tack

 10. Kapitel databaser inte riktigt vet mycket, men från vad jag förstår någon hjälp text, eller artiklar som publicerats här lagras, så databasen kommer att öka med tiden.
  Vi har skapat en databas och installerat Wordpress.
  En tabell över denna databas kallas "wp_posts" och uppenbarligen här för att lagra alla artiklar du skriver. När jag skriver mer, så denna tabell kommer att vara stora (tiotals KB, hundratals KB ... så är lämpligt). Men konstigt, om jag väljer att ta bort vissa artiklar som du har skrivit, storleken på tabellen "wp_posts" inte minskar, förblir desamma. Jag nådde någonstans i 3 MB; Jag hade en show bort alla poster i wordpress. Databasens storlek har inte minskat. (La Table "wp_posts" och kolumnen "storlek" visa mig samma värde, det vill säga 3 MB) Något neinregula? Så ska det vara?
  Men om kryssrutan bredvid "wp_posts" och ge "reparation bord" jag inte längre ange storlek, värde 3 MB, men jag ange normal mängd, dvs ca 8 KB. Varför inte krymper automatiskt och ta bort databasen när vissa artiklar i wordpress? (Strykning av artiklar gjordes direkt från Wordpress, inte phpmyadmin).

 11. vali: Kapitel databaser inte riktigt vet mycket, men från vad jag förstår någon hjälp text, eller artiklar som publicerats här lagras, så databasen kommer att öka med tiden.
  Vi har skapat en databas och installerat Wordpress.
  En tabell över denna databas kallas "wp_posts" och uppenbarligen här för att lagra alla artiklar du skriver. När jag skriver mer, så denna tabell kommer att vara stora (tiotals KB, hundratals KB ... så är lämpligt). Men konstigt, om jag väljer att ta bort vissa artiklar som du har skrivit, storleken på tabellen "wp_posts" inte minskar, förblir desamma. Jag nådde någonstans i 3 MB; Jag hade en show bort alla poster i wordpress. Databasens storlek har inte minskat. (La Table "wp_posts" och kolumnen "storlek" visa mig samma värde, det vill säga 3 MB) Något neinregula? Så ska det vara?
  Men om kryssrutan bredvid "wp_posts" och ge "reparation bord" jag inte längre ange storlek, värde 3 MB, men jag ange normal mängd, dvs ca 8 KB. Varför inte krymper automatiskt och ta bort databasen när vissa artiklar i wordpress? (Strykning av artiklar gjordes direkt från Wordpress, inte phpmyadmin).

  Ingen anledning att oroa sig för storleken på databasen, inte blir överviktiga, vi har till exempel på denna webbplats över 250 artiklar, 20.000 kommentarer ännu database're bara 13 MB vi har en databas i vår ansökan trafikövervakning (som trafic.ro) här nådde nästan 200 MB databas, vi serveruyl databas från reklam nått 50MB ganska snabbt, andra program kan få databasen, men Wordpress, joomla, drupal, xoops, phpBB etc. kommer inte att läsa så mycket databas.
  På nivån för en databas bort ett inlägg eller ens 4-6 inlägg betyder ingenting, känns inte texten tar upp väldigt lite utrymme, om du vill se kan skapa ett tomt textdokument och sedan skriva något i det, se titta på storleken på hans mål och sedan storleken på text skriven av dig, kommer skillnaden att vara obetydlig.
  Från tid till annan är det bra att optimera tabeller i databasen, detta är din typ av defragmentering, om du inte vet hur man gör, kommer jag att förklara i handledning, upp varandra inte leka med databasen upp inte göra en säkerhetskopia om du vill ta bort ett inlägg, ta bort den från instrumentpanelen wodrpress rekommenderas inte att ta bort den från databasen.
  Ett samtal om dessa tutorials på databasen, optimera deras backup dessa och andra frågor.

 12. tack

 13. Vad jag förstår från mina tutorials om hur man gör den här servern är servern bör inte installeras WAMP, XAMPP etc. i Particia C ???? Det är obligatoriskt att servern ska installeras i en annan partition ???

  Annars alla bäst !!!
  gpa

 14. Det fungerade perfekt för mig ... när jag gjorde det, men efter att jag återställt allt, istället för vad som ska visas i min katalog, säger det mig: "Det fungerar"
  Vad jag gör?

 15. laurel sade han

  Jag får hela tiden följande fel:
  Konfigurationsfilen innehåller inställningar (root utan lösenord) som motsvarar standard MySQL-privilegierat konto. Din MySQL-server körs med denna standard, är öppen för intrång, och du borde fixa det här säkerhetshålet genom att ställa in ett lösenord för användaren '.root'.

  På grund av detta fel inte använder de flesta applikationer (som börjar med privilegier)

  Om jag kan hjälpa Jag skulle vara mycket tacksam

  Tack på förhand!

 16. Jag har ett problem.
  Jag var värd för en gratis webbhotell men jag kan inte skapa en databas över det med "logga in logga ut". Jag menar att jag inte vet någonting.

  Tack !!

 17. Ovidiu sade han

  Jag har en fråga när jag ger localhost kraschar, crysti snälla hjälp mig potzi

 18. Alex sade han

  Hej, sajten är mycket användbar ur min synvinkel, gör en jämförelse med andra handledning (från andra webbplatser) som har allt förberett och installerat och börjar direkt att göra utan att förklara steg för steg, det glädjer oss mest och förklara allt. Men jag har en fråga, jag startade en webbplats, jag köpte en domän där jag också fick ett e-postmeddelande, en webbhotellwebbplats, ett ftm-konto och hela paketet ... Jag köpte domänen från romarg, och det är .ro. Jag satte webbplatsen i fil, men när jag lägger till drupal (version 6 eller 7) och börjar installera den har jag problem med MySQL-databasen, det skriver till mig att användaren inte är autentiserad eller på engelska "Åtkomst nekad för användare" jag var mycket noggrant när jag skrev usernamuul lösenordsdatabas och värd men jag försökte många gånger gjorde jag flera databaser exakt som i handledningen..men utan framgång, om du kunde hjälpa mig skulle jag vara mycket tacksam..om du behöver e-post: [e-postskyddad] Tack! Fortsatt framgång!

 19. virginia fingerborg sade han

  Hallå
  Jag har ett problem: Jag fick min domän och hosting från lx.ro. De skickade mig e-post med bekräftelse fältet och det gav mig en databas (inklusive inloggningar till databasen). Jag nu vad jag ska göra?

 20. Alex sade han

  hej..Jag har något att lägga till, för alla domäner som köpts från romarg eller rotale .ro-domäner eller andra kan databasen skapas mycket enklare än att använda wamp-servern i datorn. på byxan skriv upp “http: // domännamn. (ro, eu, org, com eller andra) / cpanel mata in data (användare och lösenord) från vilken du köpte domänen och sök efter MySQL-databasen i panelen. fungerar bara när du har köpt ett paket som ingår i databasen esc tack tack

 21. panther2006 sade han

  Hej Jag har ett problem som jag vill skapa en databas för en chatt (subdomän är värd hi2.ro), är mitt stora problem att de inte vet hur man lägger till en tabell i databasen? eller hur du ansluter sajten och databasen? Porm hur de gör en PHP-skript på sajten? Jag vet att det finns frågor om halsstarriga ja jag sökte på google och ärligt talat jag inte förstår nimic.Va please help me

  • panther2006Hej Jag har ett problem som jag vill skapa en databas för en chatt (subdomän är värd hi2.ro), är mitt stora problem att de inte vet hur man lägger till en tabell i databasen? eller hur du ansluter sajten och databasen? Porm hur de gör en PHP-skript på sajten? Jag vet att det finns frågor om halsstarriga ja jag sökte på google och ärligt talat jag inte förstår nimic.Va please help me  

   Strukturen är denna:

   Databas> Tabell> Fält
   För att lägga till en bordbas och ned på sidan som genererar en rätt att få möjlighet att lägga. Klicka för att redigera vänster och just då genererar alla fält. Om du vill redigera en utvald och klicka på pennan som. För att lägga till en läger Nedan ett alternativ.

   För att göra kopplingen mellan PHP och databas SQL-skript är användning av användarens login:

   mysql_connect (“localhost”, “root”, “pass”) eller dö (mysql_error));
   mysql_select_db (“php”) eller die (mysql_error ());

   I den första raden där det står lokalvärd definierar värd
   I den första raden där det står rot definierar användaren
   I den första raden där det står passera definierar lösenord
   För att göra detta skapar du en fil som heter connect.php och inkluderar den när du behöver med include "include / connect.php" eller require_once.

   Om du vill ange ett skript måste ha klart manus, att ha ett område där du anger och göra alla data från kontakter för att passa på din databas.

 22. Jag glömde att säga i den andra raden där det står php skriva namnet på databasen.

 23. Jag gjorde dock ge dig bara ge phpMyAdmin det ger mig fel dc .pot att sätta en länk för att ladda ner för att skjuta WampServer samma program, som också Lai ovan tutorialu

 24. paul filip sade han

  du visar många besökare vad de kan lära sig genom att betala för dessa lektioner. Jag vet att du inte har tid och kanske utrymme att visa dem några kompletta applikationer men för nybörjare är det FF bra och tillräckligt för att komma igång Så jag skulle vilja fråga dig om jag kan ladda ner "taggen" -s ”från HTML-presentationen om jag inte kopierar dem med en penna på ett papper

  • adrian admin sade han

   paul filipJag kommer att visa många besökare ECAC de kan lära genom att betala dessa lärdomar jag vet att du inte har tid och kan utrymme för att visa några fullständiga ansökningar men för nybörjare är det FF tillräckligt bra för att initiera Asi någonsin fråga om du kan ladda ner " taggar "av presentationen med HTML om jag kopiera dem på ett ark med pixu  

   Om du läser närmare på texten Nära slutet av denna handledning du några länkar för att ladda ner. Inget behov av att kopiera med en penna, har du hört talas om print screen? Skriv upp i sökrutan till höger: hur man gör en print screen, tryck enter och du hittar en handledning om detta ämne

 25. mostwanted sade han

  När tillgång phpMyAdmin, förefaller mig följande fel: http://img541.imageshack.us/img541/3239/phpnu.png

  Snälla, kan du hjälpa mig?

  • mostwanted: När tillgång phpMyAdmin, förefaller mig följande fel: http://img541.imageshack.us/img541/3239/phpnu.png
   Snälla, kan du hjälpa mig?  

   hej ... när felet låter tycker jag att du bör installera om wampserver ... du kanske har gjort några felinställningar..och var försiktig med var du hämtar programmen från, det skulle vara bra att vara från de ursprungliga platserna. Framgång 🙂

 26. adrian2 sade han

  Tack så mycket!
  Gj kritisk!

  PS: Krävs: Stäng av brandväggen eller be WAMP eller MySQL undantag kommer inte att gå! 3 startar inom några sekunder stängs!

 27. Ghost9 sade han

  Hej, jag använder WAMP för mer än ett år i går något hänt mig att jag hade det en gång och jag fast för några månader sedan men nu har jag verkligen inte kommer ihåg cum..Skype set 80 inte att använda port forwarding och porten görs korrekt och 80 8080 men vid behov. Jag kollade och inget annat använder serverportar .. Vet inte hur vi löst men jag vet att det var något enkelt.
  Problemet är att alternativet "Sätt online" för valfri färg inte längre fungerar. Allt gick smidigt fram till igår men jag vet inte vad som gav upp. Jag undrar om en översvämning kunde ha vänt upp och ner vem som vet vilka behörigheter i en fil eller jag verkligen inte vet, men jag skulle vara glad om någon kunde ge mig ett svar eftersom jag inte hittar något på google relaterat till detta problem, eller om jag inte har sökt tillräckligt än .. Jag behöver hjälp .. Tack så mycket

 28. Ghost9 sade han

  Jag glömde att nämna att allt går mycket bra och vackert från localhost. Det fungerar bara inte från internet. Jag ställde till och med brandväggen väldigt noggrant ... Jag vet verkligen inte vad som hoppade upp .. 🙁

 29. Susanoo sade han

  Hej. En mycket användbar handledning. Jag skulle vilja göra och några tutorials om programmering: PHP, Java

 30. Alex sade han

  Vad är nästa handledning?

 31. florin sade han

  Jag har också ett problem, jag installerade wamp-servern väl precis som cristi sa, jag ser det i localhost wampserver men när jag försöker öppna phpadmin säger det mig att jag inte har tillgång till den (“Du har inte behörighet att komma åt / phpmyadmin / om detta server ”), jag gick in i brandväggen och gav åtkomst till wampen och det fungerar fortfarande inte, vem kan hjälpa mig? tack

 32. iliebr sade han

  Hur man ändrar från Yahoo Yahoo Mail klassiska maill beta i ??. Jag hittade en tutorial på youtube men jag förstod inte mycket .Min kan hjälpa till med en tutorial gjort här på videotutorial.ro ??

 33. AdrianGudus sade han

  iliebr:
  Hur man ändrar från Yahoo Yahoo Mail klassiska maill beta i ??. Jag hittade en tutorial på youtube men jag förstod inte mycket .Min kan hjälpa till med en tutorial gjort här på videotutorial.ro ??

  Innan du spelade upp videon, såg du datumet då videon publicerades på YouTube? Yahoo har inte längre Y! Mail i Beta ... det brukade vara .... förra året för 2 år sedan

 34. Lorenzo sade han

  Jag gjorde en html sida. Jag satte i www-katalogen.
  Jag kan binda det på något sätt databas webbsida?
  Till exempel, när du skriver någon att ge registret och göra sin egen databas?

 35. Alex sade han

  Lorenzo:
  Jag gjorde en html sida. Jag satte i www-katalogen.
  Jag kan binda det på något sätt databas webbsida?
  Till exempel, när du skriver någon att ge registret och göra sin egen databas?

  Att vilja ha med hosting paket databas alternativ. Om du har, du bara måste definiera fil php (eller göra en särskild fil till anslutningen och därefter hade omfatta alla filer du behöver det) användarnamn, lösenord och databasnamn (mysql_connect ( servernamn, användarnamn, lösenord);).
  När du har skapat databasen i admin panel (med samma namn gick in funktionen ovan) ska fungera.
  Om du inte är värd databaser råda dig att leta efter en som erbjuder Cpanel hitta många tutorials och är lätt att arbeta med honom.

 36. marius sade han

  PHP-utvecklare är intresserade av en heltid eller deltid!
  - Avancerade föreställningar om OOP, kunskap och förståelse för designmönster, datastrukturer och algoritmer
  - Stark kunskap om PHP-programmeringsspråket krävs
  - Kunskap och erfarenhet av att arbeta med MySQL / AJAX / JavaScript / HTML / CSS / JQuery
  - Kunskap om ZendFramework eller CakePHP är ett plus
  Kan någon hjälpa?

 37. Om du kan berätta för mig hur jag kan se databasen jag skapade i en webbläsare. Jag nämner att jag är väldigt ny på phpmyadmin, mysql ... Tack.

 38. lucian sade han

  Jag har installerat WAMP, men kan inte komma in i databasen, klicka på phpMyAdmin när jag verkar forbbiden 403 (förbjudna), vilket är orsaken? Vad kan göras? Tack.

 39. arhimania sade han

  Mycket bra tutorial!

 40. Hej .. Jag vill fråga mig några frågor kan dak
  Jag köpte en domän och webbhotell hemsida .. och jag sätter i och jag skriver domän
  ex: “http://adrian.com” .. säger att den inte ansluter till detabas från pc 😐
  Det kan hjälpa mig med detta problem? Jag vet inte alltför vet något
  tack

 41. mig som hjälper mig att göra en databas i Oracle ?: ((((((((((((((((

 42. Jag ber om er hjälp, hur man kan förverkliga en plats i Java med Oracle databas.

 43. florin sade han

  Det skapar inte nya databas uppstår hur? Vi skapade en underdomän på hi2.ro inte vet hur man installerar phpbb kan inte skapa baser ajutaima datum och min plz

 44. luchian sade han

  Om jag köper en domän från RoTLD har och en värd för en webbplats databas?

 45. Axel sade han

  som kan hjälpa mig med en databas på något sätt som jag lägger till en lista med telefonnummer memorera mina nummer sedan visa mig från listan de nummer som inte finns i databasen, lägg sedan till en annan lista och så vidare för att memorera nummer och att visa mig de som inte finns i databasen kan hjälpa mig. Jag har ingen kunskap om att skapa en databas ...

 46. irina sade han

  Jag vill börja med att tacka för denna tutorial, i själva verket bland de få i sitt slag. jag försöker
  Specifikt vi tabeller
  item (itemId, itemPrice, itemTitle…)
  orderitem (itemId, orderId) -> gå med i tabellen
  order (OrderID, CUSTOMERID, Orderdate)
  customer (customerId, customerName, CustomerAddress….)
  * Not CUSTOMERID utrikesnyckeltabellen i order, Itemid, OrderID främmande nyckel i orderitem.

  problem: hur man gör totala order med tanke på att en order innehåller mer orderitem. Itemid rader.

  Lista namnen på kunder vars order är mer än 20 lei.

  Jag har aldrig skrivit på comenturi helt enkelt eftersom jag trodde att jag skulle få ett svar. Jag är nyfiken på hur snabbt och om någon svarar.

Returlänkar

 1. Test «Dancescu säger:

  […] Skapa en databas med phpmyadmin (videohandledning) [...]

Tala Your Mind

*

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.