Skapa en databas med phpMyAdmin (video tutorial)

Denna video handledning om databaser och phpMyAdmin är en del av en serie av video tutorials applikationsserver, http-server, php, mysql, phpmyadmin och utveckla en webbplats eller blogg.

Vi hänvisar inte bara i denna tutorial video att uppnå enkla en databas (på rumänska) eller databas (på engelska) som vi kommer att installera i nästa video tutorial webbapplikation baserad (gränssnitt via webbläsaren) som vi kan sätta på upp en webbplats eller blogg, kommer vi sprida kunskap och idéer på internet.

Serie av video tutorials som följer kommer att introducera ännu fler mysterier och dedesupturile internet, webbplats och korrigeringar kan regelverk servrar.

I dessa video tutorials för att komma undan vi lär om html, php, css, rss och många andra intressanta ämnen och när vi behövs för att skapa en webbplats eller blogg.

Vi ser fram emot att titta på dessa tutorials, vi kommer att fortsätta vad vi igång nu.

Men ännu bättre titta på denna video tutorial som förklarar i detalj en del av dessa saker som nämns ovan.

av Cristian Cismaru

UPPMÄRKSAMHET

För din visuell komfort av denna handledning video kan ses helskärm (fullskärm)


Hämta Flash Player för att se videon.


relaterade TutorialsKommentarer

 1. Ovidiu sade han

  ffffff annan intressant tutorial

 2. Andrew sade han

  Jag installerade och jag hyllar wampu ge rättshjälp av misstag när jag går in http://localhost/phpmyadmin/ Jag tog en skärmdump, men Nush när du skickar det. Ge mig ett mail och du försöker skicka honom

 3. adrian sade han

  Studiemedel är banker och tala om för mig vilket program jag kan använda för en databasapplikation. där vi:
  en kundbas, vilka åtgärder varje kund har ett register över lager säljas, köpas

  Tack på förhand

  • Sergiu N sade han

   adrianJag är en student att finansiera banker och tala om för mig vilket program jag kan använda för en databasapplikation. där vi:
   en kundbas, vilka åtgärder varje kund har ett register över lager säljas, förväntad cumparateMultumesc

   ja post [E skyddas] och jag ska hjälpa dig.

  • adrianJag är en student att finansiera banker och tala om för mig vilket program jag kan använda för en databasapplikation. där vi:
   en kundbas, vilka åtgärder varje kund har ett register över lager säljas, förväntad cumparateMultumesc

   Till dig eller att bygga? Jag rekommenderar dig att ta hand om en server som kan stödja och databasåtkomst. Att bygga skulle inte vara svårt (jag menar grundläggande) svåra är att bygga skript som gör allt du vill (mycket php). Du är intresserad av en handelsplattform, och tycker att det är på codecanyon eller ThemeForest till salu till ett rimligt pris (upp till $ -20 $ 30). Jag hoppas att jag hjälpte.

 4. Adrian sade han

  @adrian: Pretty posta under ett annat namn så att vi kan skilja enklare, som ni kan se på denna webbplats en topp kommentarer, lägga under namnet Adrian vara och "a" små era kommentarer kommer att räknas som min ! Jag vill inte alls bör du vara mer förståelse, och du ser ditt smeknamn, pseudonym, något ... Tack på förhand!

 5. francs sade han

  Andre @: till mig detta fel föreföll mig först. Hantera tittat på => Tjänsten om MySQL körs. Jag skrev när jag såg START måste skriva SRARTED. Problemet var Zonealarm. Jag stängde Zonealarm och problemet var löst.

  ADRIAN @ Grattis, du ett bra jobb. Om du kan skicka mer video pt. avancerad programmering: PHP, HTML.

  Lycka till!

 6. Ionut sade han

  Cristi exempel Jag är i ett fält ... och tanken är att jag inte går ... jag menar jag ip-u normal ... men jag har en 192.168.2.198. ip-u och centrala ... och vet inte hur sa'l mig att ange min routeru inte: ((

 7. Cipri sade han

  högt handledning
  men inte underdomän fält: D ms ms

 8. Adrian sade han

  @Cipri: Skriv upp Sök så "fält" eller "domäner" (utan citattecken!) Eller "Hur man köper en domän och lagringsutrymme för en webbplats" eller "Hur man gör en gratis domän till DynDNS när du har en dynamisk IP" eller "hur man gör en fri eller hur man ändrar IP med en gratis underdomän från DynDNS"

 9. Daniel sade han

  Vad är den "sista handledningen" ge mig en länk till handledning. ms

 10. Kapitel databaser inte riktigt vet mycket, men från vad jag förstår någon hjälp text, eller artiklar som publicerats här lagras, så databasen kommer att öka med tiden.
  Vi har skapat en databas och installerat Wordpress.
  En tabell av denna databas kallas "wp_posts" och uppenbarligen lagra alla artiklar du skriver. När jag skriver mer, så denna tabell kommer att vara stora (tiotals KB, KB hundra ... om det behövs). Men konstigt om jag bestämmer mig för att ta bort vissa artiklar som du har skrivit, storleken på tabellen "wp_posts" inte minskar, förblir desamma. Jag nådde någonstans runt 3 MB; Jag hade en show bort alla poster i Wordpress. Databasstorlek har inte minskat. (Tabell "wp_posts" och kolumnen "storlek" Jag läste den samma, det 3 MB) Något neinregula? Så för att vara?
  Men om kryssrutan bredvid "wp_posts" och ge "reparera tabellen" jag inte längre ange storlek, värde 3 MB, men jag visar normalvärdet, det vill säga om 8 KB. Varför inte krympa databasen automatiskt när du tar bort vissa artiklar i Wordpress? (Strykning av artiklar gjordes direkt från Wordpress, inte phpMyAdmin).

 11. vali: Kapitel databaser inte riktigt vet mycket, men från vad jag förstår någon hjälp text, eller artiklar som publicerats här lagras, så databasen kommer att öka med tiden.
  Vi har skapat en databas och installerat Wordpress.
  En tabell över denna databas kallas "wp_posts" och uppenbarligen här för att lagra alla artiklar du skriver. När jag skriver mer, så denna tabell kommer att vara stora (tiotals KB, hundratals KB ... så är lämpligt). Men konstigt, om jag väljer att ta bort vissa artiklar som du har skrivit, storleken på tabellen "wp_posts" inte minskar, förblir desamma. Jag nådde någonstans i 3 MB; Jag hade en show bort alla poster i wordpress. Databasens storlek har inte minskat. (La Table "wp_posts" och kolumnen "storlek" visa mig samma värde, det vill säga 3 MB) Något neinregula? Så ska det vara?
  Men om kryssrutan bredvid "wp_posts" och ge "reparation bord" jag inte längre ange storlek, värde 3 MB, men jag ange normal mängd, dvs ca 8 KB. Varför inte krymper automatiskt och ta bort databasen när vissa artiklar i wordpress? (Strykning av artiklar gjordes direkt från Wordpress, inte phpmyadmin).

  Ingen anledning att oroa sig för storleken på databasen, inte blir överviktiga, vi har till exempel på denna webbplats över 250 artiklar, 20.000 kommentarer ännu database're bara 13 MB vi har en databas i vår ansökan trafikövervakning (som trafic.ro) här nådde nästan 200 MB databas, vi serveruyl databas från reklam nått 50MB ganska snabbt, andra program kan få databasen, men Wordpress, joomla, drupal, xoops, phpBB etc. kommer inte att läsa så mycket databas.
  På nivån för en databas bort ett inlägg eller ens 4-6 inlägg betyder ingenting, känns inte texten tar upp väldigt lite utrymme, om du vill se kan skapa ett tomt textdokument och sedan skriva något i det, se titta på storleken på hans mål och sedan storleken på text skriven av dig, kommer skillnaden att vara obetydlig.
  Från tid till annan är det bra att optimera tabeller i databasen, detta är din typ av defragmentering, om du inte vet hur man gör, kommer jag att förklara i handledning, upp varandra inte leka med databasen upp inte göra en säkerhetskopia om du vill ta bort ett inlägg, ta bort den från instrumentpanelen wodrpress rekommenderas inte att ta bort den från databasen.
  Ett samtal om dessa tutorials på databasen, optimera deras backup dessa och andra frågor.

 12. tack

 13. Vad jag förstår från mina tutorials om hur man gör den här servern är servern bör inte installeras WAMP, XAMPP etc. i Particia C ???? Det är obligatoriskt att servern ska installeras i en annan partition ???

  Annars alla bäst !!!
  gpa

 14. Tja, jag gick perfect..cand jag gjorde det, men efter att jag återställa allt, istället varför ska jag visas i katalogen, säger: "Det fungerar"
  Vad jag gör?

 15. laurel sade han

  Jag får hela tiden följande fel:
  Din konfigurationsfil innehåller inställningar (root utan lösenord) som motsvarar standard MySQL privilegierat konto. Din MySQL-server körs med denna standard är öppen för intrång, och du inte bör verkligen åtgärda detta säkerhetshål genom att ställa in ett lösenord för användare ".root".

  På grund av detta fel inte använder de flesta applikationer (som börjar med privilegier)

  Om jag kan hjälpa Jag skulle vara mycket tacksam

  Tack på förhand!

 16. Jag har ett problem.
  Jag tog min värd en fri webhosting men jag kan inte göra en databas som "Logga in Registrera utloggning" mening vet ingenting kan hjälpa mig snälla?

  Tack !!

 17. Ovidiu sade han

  Jag har en fråga när jag ger localhost kraschar, crysti snälla hjälp mig potzi

 18. Alex sade han

  Hej, din webbplats mycket användbart i min mening att göra en jämförelse med andra tutorials (på andra webbplatser) som har allt förberett och installerat och få direkt att göra utan att förklara steg för steg, det behagar mest och förklara allt. Men jag har en fråga, jag tog av en plats, jag köpte det område där jag fick e-post, i stället för att vara värd platsen, står ... hela paketet ftm och jag kumarat från ROMARG och Com. sida som jag satte på filezila, men när de sätts drupalul (versioner 6 eller 7) och börja installera det, jag har ett problem databas från MySQL skriver mig att användaren inte är inloggad eller engelska "Åtkomst nekad för användare" Jag var mycket försiktig när jag skrev usernamuul lösenord och värd databaseul om jag försökt många gånger jag gjort flera databaseuri precis som tutorial..dar misslyckades om du kunde hjälpa mig att jag skulle vara mycket recunoscator..daca du behöver e-post: [E skyddas] Tack! Fortsatt framgång!

 19. virginia fingerborg sade han

  Hallå
  Jag har ett problem: Jag fick min domän och hosting från lx.ro. De skickade mig e-post med bekräftelse fältet och det gav mig en databas (inklusive inloggningar till databasen). Jag nu vad jag ska göra?

 20. Alex sade han

  salut..am något att lägga till alla områden köpt från Rote ROMARG eller .com eller andra domäner, kan databasen skapas mycket enklare än att använda WAMP server på datorn. den brouser skriva upp "http:. // domännamn (ro, I, org, com eller annat) / cpanel ange data (användarnamn och lösenord) fick där du köpte MySQL databas leta efter panelen. gå bara när du köper ett paket inklusive databas ... tack

 21. panther2006 sade han

  Hej Jag har ett problem som jag vill skapa en databas för en chatt (subdomän är värd hi2.ro), är mitt stora problem att de inte vet hur man lägger till en tabell i databasen? eller hur du ansluter sajten och databasen? Porm hur de gör en PHP-skript på sajten? Jag vet att det finns frågor om halsstarriga ja jag sökte på google och ärligt talat jag inte förstår nimic.Va please help me

  • panther2006Hej Jag har ett problem som jag vill skapa en databas för en chatt (subdomän är värd hi2.ro), är mitt stora problem att de inte vet hur man lägger till en tabell i databasen? eller hur du ansluter sajten och databasen? Porm hur de gör en PHP-skript på sajten? Jag vet att det finns frågor om halsstarriga ja jag sökte på google och ärligt talat jag inte förstår nimic.Va please help me

   Strukturen är denna:

   Databas> Tabell> Camp
   För att lägga till en bordbas och ned på sidan som genererar en rätt att få möjlighet att lägga. Klicka för att redigera vänster och just då genererar alla fält. Om du vill redigera en utvald och klicka på pennan som. För att lägga till en läger Nedan ett alternativ.

   För att göra kopplingen mellan PHP och databas SQL-skript är användning av användarens login:

   mysql_connect ( "localhost", "root", "pass") eller dö (mysql_error));
   mysql_select_db ( "PHP") eller dö (mysql_error ());

   I den första raden där det står lokalvärd definierar värd
   I den första raden där det står rot definierar användaren
   I den första raden där det står passera definierar lösenord
   För att göra en fil som heter connect.php och inkludera det när du behöver för att inkludera "innefattar / connect.php" eller require_once.

   Om du vill ange ett skript måste ha klart manus, att ha ett område där du anger och göra alla data från kontakter för att passa på din databas.

 22. Jag glömde att säga i den andra raden där det står php skriva namnet på databasen.

 23. Jag gjorde dock ge dig bara ge phpMyAdmin det ger mig fel dc .pot att sätta en länk för att ladda ner för att skjuta WampServer samma program, som också Lai ovan tutorialu

 24. paul filip sade han

  Jag ser många besökare ECAC de kunde lära sig genom att betala dessa lektioner vet att du inte har tid och kan utrymme för att visa några fullständiga ansökningar men för nybörjare är FF tillräckligt bra för att inleda Asi någonsin frågar om jag kan ladda ner "tag API "på presentation av HTML om inte kopieras på ett ark pixu

  • adrian admin sade han

   paul filipJag kommer att visa många besökare ECAC de kan lära genom att betala dessa lärdomar jag vet att du inte har tid och kan utrymme för att visa några fullständiga ansökningar men för nybörjare är det FF tillräckligt bra för att initiera Asi någonsin fråga om du kan ladda ner " taggar "av presentationen med HTML om jag kopiera dem på ett ark med pixu

   Om du läser närmare på texten Nära slutet av denna handledning du några länkar för att ladda ner. Inget behov av att kopiera med en penna, har du hört talas om print screen? Skriv upp i sökrutan till höger: hur man gör en print screen, tryck enter och du hittar en handledning om detta ämne

 25. mostwanted sade han

  När tillgång phpMyAdmin, förefaller mig följande fel: http://img541.imageshack.us/img541/3239/phpnu.png

  Snälla, kan du hjälpa mig?

 26. adrian2 sade han

  Tack så mycket!
  Gj kritisk!

  PS: Krävs: Stäng av brandväggen eller be WAMP eller MySQL undantag kommer inte att gå! 3 startar inom några sekunder stängs!

 27. Ghost9 sade han

  Hej, jag använder WAMP för mer än ett år i går något hänt mig att jag hade det en gång och jag fast för några månader sedan men nu har jag verkligen inte kommer ihåg cum..Skype set 80 inte att använda port forwarding och porten görs korrekt och 80 8080 men vid behov. Jag kollade och inget annat använder serverportar .. Vet inte hur vi löst men jag vet att det var något enkelt.
  Problemet är att ingen längre har "Put online" ingen färg. Allt gick smidigt tills igår, men jag vet inte vad gav .. Jag tror att om en översvämning skulle kunna PLÅGA vem vet behörigheter för en fil eller egentligen inte vet, men jag skulle vara glad om någon kunde ge mig ett svar som inte ens hitta något på Googles problem som, eller jag inte har sökt tillräckligt .. jag behöver hjälp .. tack vacker

 28. Ghost9 sade han

  Jag glömde att nämna att localhost allt går bra och vacker. Endast Internet fungerar inte. Jag satt mycket noga med brandvägg ... egentligen vet jag inte vad som hoppade upp ..

 29. Susanoo sade han

  Hej. En mycket användbar handledning. Jag skulle vilja göra och några tutorials om programmering: PHP, Java

 30. Alex sade han

  Vad är nästa handledning?

 31. florin sade han

  Jag har ett problem, jag installerade väl WAMP server precis som Kristus sade, ser jag WampServer localhost, men när jag försöker öppna phpadmin säger att jag har tillgång till den ( "Du har inte behörighet att komma åt / phpmyadmin / på detta server "), har vi gått in i brandväggen och gav tillgång Wamp och fortfarande inte fungerar, som kan hjälpa mig? ms

 32. iliebr sade han

  Hur man ändrar från Yahoo Yahoo Mail klassiska maill beta i ??. Jag hittade en tutorial på youtube men jag förstod inte mycket .Min kan hjälpa till med en tutorial gjort här på videotutorial.ro ??

 33. AdrianGudus sade han

  iliebr:
  Hur man ändrar från Yahoo Yahoo Mail klassiska maill beta i ??. Jag hittade en tutorial på youtube men jag förstod inte mycket .Min kan hjälpa till med en tutorial gjort här på videotutorial.ro ??

  Innan du börjar den video som du har glömt vilken tid det ades (Inga Inga) som klipp på YouTube? Yahoo inte har Y! Mail Beta ... var en gång .... anu förbi 2 år sedan ...

 34. Lorenzo sade han

  Jag gjorde en html sida. Jag satte i www-katalogen.
  Jag kan binda det på något sätt databas webbsida?
  Till exempel, när du skriver någon att ge registret och göra sin egen databas?

 35. Alex sade han

  Lorenzo:
  Jag gjorde en html sida. Jag satte i www-katalogen.
  Jag kan binda det på något sätt databas webbsida?
  Till exempel, när du skriver någon att ge registret och göra sin egen databas?

  Att vilja ha med hosting paket databas alternativ. Om du har, du bara måste definiera fil php (eller göra en särskild fil till anslutningen och därefter hade omfatta alla filer du behöver det) användarnamn, lösenord och databasnamn (mysql_connect ( servernamn, användarnamn, lösenord);).
  När du har skapat databasen i admin panel (med samma namn gick in funktionen ovan) ska fungera.
  Om du inte är värd databaser råda dig att leta efter en som erbjuder Cpanel hitta många tutorials och är lätt att arbeta med honom.

 36. marius sade han

  PHP-utvecklare är intresserade av en heltid eller deltid!
  - Fördjupade kunskaper om OOP, kunskap och förståelse för designmönster, datastrukturer och algoritmer
  - Det krävs gedigen kunskap om ett programmeringsspråk PHP
  - Kunskap och erfarenhet av att arbeta med MySQL / AJAX / JavaScript / HTML / CSS / jQuery
  - Kunskap om ZendFramework eller CakePHP är ett plus
  Kan någon hjälpa?

 37. Om du kan berätta för mig hur jag ser i en webbläsare databas som vi skapade. Omnämnande som är mycket nybörjare i phpMyAdmin, MySQL ... .Multumesc.

 38. lucian sade han

  Jag har installerat WAMP, men kan inte komma in i databasen, klicka på phpMyAdmin när jag verkar forbbiden 403 (förbjudna), vilket är orsaken? Vad kan göras? Tack.

 39. arhimania sade han

  Mycket bra tutorial!

 40. Hej .. Jag vill fråga mig några frågor kan dak
  Jag köpte en domän och webbhotell hemsida .. och jag sätter i och jag skriver domän
  t.ex. "http://adrian.com" .. säger att han inte ansluta till PC detabase
  Det kan hjälpa mig med detta problem? Jag vet inte alltför vet något
  tack

 41. mig som hjälper mig att göra en databas i Oracle ?: ((((((((((((((((

 42. Jag ber om er hjälp, hur man kan förverkliga en plats i Java med Oracle databas.

 43. florin sade han

  Det skapar inte nya databas uppstår hur? Vi skapade en underdomän på hi2.ro inte vet hur man installerar phpbb kan inte skapa baser ajutaima datum och min plz

 44. luchian sade han

  Om jag köper en domän från RoTLD har och en värd för en webbplats databas?

 45. Axel sade han

  Vem kan hjälpa mig och jag med en databas något som till en lista med telefonnummer jag memorera siffror och sedan visar mig listan över nummer som inte finns i databasen, lägg sedan till en annan lista och så till mig memorera siffror och visa mig de inte finns i databasen någon kan hjälpa mig jag har kunskap i skapandet av en databas ....

 46. irina sade han

  Jag vill börja med att tacka för denna tutorial, i själva verket bland de få i sitt slag. jag försöker
  Specifikt vi tabeller
  punkt (Itemid, itemPrice, objektnamn ...)
  orderitem (Itemid, OrderID) -> gå bord
  order (OrderID, CUSTOMERID, Orderdate)
  kund (CustomerID, Kundnamn, CustomerAddress ....)
  * Not CUSTOMERID utrikesnyckeltabellen i order, Itemid, OrderID främmande nyckel i orderitem.

  problem: hur man gör totala order med tanke på att en order innehåller mer orderitem. Itemid rader.

  Lista namnen på kunder vars order är mer än 20 lei.

  Jag har aldrig skrivit på comenturi helt enkelt eftersom jag trodde att jag skulle få ett svar. Jag är nyfiken på hur snabbt och om någon svarar.

Returlänkar

 1. Test «Dancescu säger:

  [...] Att skapa en databas med phpMyAdmin (video tutorial) [...]

Tala Your Mind

*

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.