Andra hårddisken på den bärbara datorn i stället för den optiska enheten

Idag kommer jag att visa er hur man monterar den andra hårddisken i den bärbara datorn, istället för den optiska enheten, för detta kommer vi att använda i adaptern som jag fick från ebay, för detta betalade jag 18 US dollar men dessa Adaptrar kan vara mycket billigare om du tar dem från Kina, Hong Kong, Taiwan osv. ($ 7-9 US). Paketet kom till min dörr på sju dagar, det kan komma från Asien på 7 dagar. Om du inte har bråttom… ..
Jag kommer inte att hänvisa till sig själv köpa detaljer (ebay avgifter, moms, transport, tull, etc.), för detta har vi en handledning om shopping på eBay.
Först av allt du behöver veta några detaljer om den optiska enheten, så att du kan köpa rätt produkt.
De viktigaste detaljerna är:
1. Profil optisk enhet, så du måste vara och adapter (12,7mm eller 9,5 mm)
2. Optisk enhet gränssnitt, och så måste vara adatptorul (IDE eller SATA)
3. Gränssnitt hårddisk som du kommer att montera (SATA eller IDE)
Jag behövde en adapter från SATA till SATA 12,7 mm, kan du behöver något annat du behöver för att öppna den optiska enheten och se innan, för att se vilken profil är och vad gränssnitt. Dessutom kan lossa den optiska enheten tar mod att montera adapter (caddy, som det kallas ut).
Till exempel, om du har en IDE-optisk enhet och 12,7mm och hårddisk som adapter för att använda den i är SATA, IDE adapter du behöver 12,7mm med SATA hårddisk facket.
De som ultrabooks optisk enhet säkert kommer att behöva en adapter 9,5mm. I vilket fall som helst måste du se i förväg inte att köpa fel produkt.
Efter montering, som visas och-n handledning, det fungerade hårddisk, för att jag gjorde särskilda inställningar. Till dig är det möjligt att andra inställningar i BIOS, har vanligtvis optisk enhet första prioritet att starta (det och den nya hårddisken kommer att vara) om du har problem med att starta operativsystemet efter att ha installerat den nya hårddisken kommer att behöva gå in i BIOS och sätta startenheten som den primära hårddisken med operativsystemet.
HDD caddie optiska adaptrar på Ebay (Jag har inte lämnat koppling till en viss produkt, eftersom du inte vet vad som behöver)relaterade Tutorials


Om Cristian Cismaru

Jag gillar allt som rör IT & C, jag delar gärna med mig av den erfarenhet och information jag samlar in varje dag.
Lära sig så du lär!

Kommentarer

 1. George sade han

  Vilken typ av hårddisk du uttryckte det? PC eller laptop? (3.5 eller 2.5 tum?)

  • mircea85 sade han

   adrian GudusOm du var ett fan av platsen skulle du sett "episod", där min kollega visade hur man ändrar hårddisken och den optiska enheten i en bärbar dator. Det förändrade mitt kollega laptop hårddisk med en SSD Well hårddisk som han satte i "episoden" i stället för den optiska enheten nu återmonteras. Slutsatsen? Det handlar om gamla laptop hårddisk. På vanlig hårddisk slot har nu installerat en SSD optisk enhet och i stället har monterat HDD gammal nu.

   Såvitt jag vet är hårddiskarna ”Desktop Systems” 3.5 ″ och de bärbara datorerna 2.5 ″.

 2. dan sade han

  I själva verket mycket användbar handledning. Jag trodde inte möjligt. Även om min laptop har redan 2 hårddisk och optisk enhet är en Blu-Ray, jag tror att jag kommer att använda din idé och göra en minnesexpansion.

 3. adrian Gudus sade han

  GeorgeVilken typ av hårddisk du uttryckte det? PC eller laptop? (3.5 eller 2.5 tum?)

  Om du var ett fan av webbplatsen, skulle du ha sett "avsnittet" där min kollega visade hur man byter hårddisk och den optiska enheten på en bärbar dator.
  Det förändrade mitt kollega laptop hårddisk med en SSD
  Tja, hårddisken han tog ut i det "avsnittet" ersätts nu av den optiska enheten.
  Slutsatsen? Det handlar om gamla laptop hårddisk.
  På vanlig hårddisk slot har nu installerat en SSD optisk enhet och i stället har monterat HDD gammal nu.

 4. marius sade han

  Detta är verkligen en bra idé, jag tänkte hur man gör för att få min SSD i en bärbar dator och ser ut som någon kom upp med idén och även visa steg för steg hur man gör. Du gjorde ett bra jobb, grattis!

 5. hej, jag tittar verkligen och jag hittade något liknande på en pojke i Bukarest, bara jag behöver PATA-idé på sata (hdd) ändå ms för handledning ... 😛

 6. FaqTak sade han

  Vad rör sig snabbt även när den bärbara datorn har en SSD. Jag såg att den bärbara datorn startas på några sekunder med att ssd.
  Världen inte förstår, hur bra är en ssd, och du kan göra med en ssd, människor bara titta på pris, och det är allt.
  I allmänhet många rumäner vill lika stora hårddiskar och spara filmer non stop, och lyssna på Manele.

 7. FaqTak sade han

  GeorgeVilken typ av hårddisk du uttryckte det? PC eller laptop? (3.5 eller 2.5 tum?)

  Drek hur man sätter datorn? Väl känner du hur 2.5 eller 3.5 tums detta?

 8. Duallpannel sade han

  Stort tack!

 9. mihai sade han

  Grattis till Cristi handledning!
  En handledning ff användbar för många, säger jag.

 10. adrian Gudus sade han

  GeorgeVilken typ av hårddisk du uttryckte det? PC eller laptop? (3.5 eller 2.5 tum?)

  Visa mig och glädja mig någon som har lyckats sätta en hårddisk i en bärbar dator 3.5

 11. ion sade han

  Tutorialul.Am mycket intressant att se om min Dell Inspiron laptop 5110n är som en sökning simplu.La jag VZ adapter ibland nästan 100 lei.Ca en bärbar dator obs ingripande på första operation som görs är att bateria.La ut som förra gången Cristi glömde ont om tid.

 12. Emi sade han

  Cristi, vill jag fråga dig en sak, men vill inte bli arg, kanske kommer det att verka mycket enkel sak, men jag är även 0 i den sidan av teknik. När till exempel köpa en kompaktkamera, ta emot och kablar för att ansluta till PC? Får generellt anslutningskablar? Om du svarar mig väl, om inte allt är bra! Jag hittade på någon annan att berätta!

 13. adrian Gudus sade han

  EmiCristi, vill jag fråga dig en sak, men vill inte bli arg, kanske kommer det att verka mycket enkel sak, men jag är även 0 i den sidan av teknik. När till exempel köpa en kompaktkamera, ta emot och kablar för att ansluta till PC? Får generellt anslutningskablar? Om du svarar mig väl, om inte allt är bra! Jag hittade på någon annan att berätta!

  I allmänhet (för att stämma överens med ditt problem) kan du hitta denna information på plats om du slutar köpa från en butikshylla eller på webbplatsen för butiken som säljer produkten.
  Jag har märkt en tendens människor att se upp för säljare att ställa frågor och elektronisk apparat butiker med det felaktiga intrycket att det är en plikt för säljaren att laumureasca klient eller ännu värre att be att bli arg / säljare bry.
  Något sådant är det hans plikt att informera kunden och svara på frågor som ställts.

 14. Edy sade han

  ! Trevlig tutorial jag inte för närvarande använder en bärbar dator, men väl vet jag när jag har en bärbar dator som kommer att vara det första jag ska göra: D.

 15. augustin sade han

  Ungefär hur mycket tid en order kommer från ebay? Och produkter som säger Post till: Worldwide, men undantagen är fortfarande möjlighet att Rumänien kan skickas i Rumänien?

 16. Anderson sade han

  MAC tutorials finns bara boo eller du vintern?

 17. dany sade han

  Cristi, DVD ide laptop utan anslutningsstift (som du förklara i handledning)!

 18. adrian Gudus sade han

  danyCristi, DVD ide laptop utan anslutningsstift (som du förklara i handledning)!

  Informera dig bättre innan du gör uttalanden: http://goo.gl/kFykk
  Du har motsägs fel men vi har beskrivit och vilken version gör du rätta ... inte trevligt!

 19. Flo sade han

  Anderson: Tutorials MAC nuu bara existerar, eller om du gör vintern?

  Daniel: Med sportlov kommer att vara en surpriza.Sa inte för sent!

  Jag sa till dig att det är ett bortglömt projekt som många andra, tills nu sa de att det inte är bra att vara efter varandra (som om vi tvingades se dem en efter en), nu tas de inte ens hänsyn till detta av kommentarer, eller det finns någon som berättar hur stinkande vi är och att vi inte letar någon annanstans efter sådana handledning, som om det fanns UFO-handledning här. Lycka till hela videotutorial.ro-teamet och alla besökare, jag hoppas att du fortsätter med hackintosh.

 20. augustin: Om hur länge ordern kommer från ebay? Och produkter som säger Post till: Worldwide, men undantagen är fortfarande möjlighet att Rumänien kan skickas i Rumänien?

  De som inte levererar i Rumänien har lurats av våra "smarta" köpare. Nu måste vi alla lida.

 21. FloJag sa till mig själv att det är ett projekt glömma detta och mer, innan du säger att det inte är bra att vara efter varandra (som om vi var tvungna att se dem efter varandra), inte nu inte ens beakta sådana kommentarer eller är någon att berätta för oss hur vi är lata och titta canu på andra ställen sådana tutorials skulle tutorials park här vara om UFOn. Bafta fortfarande intrgii videotutorial.ro lag och alla besökare hoppas kunna fortsätta med din Hackintosh.

  Gör inte propaganda någon annanstans, och resten kommer handledning om Hackintosh.

 22. Jag skulle vilja ha en handledning om SAM Broadcaster om möjligt.

 23. radu sade han

  Hej Cristi & Adrian, jag har också problem i några dagar. Problemet är med din webbplats. Kort sagt, när jag tittar på en videohandledning (inte youtube) ser det ful ut. Om jag ändrar upplösningen på skärmen och går in igen för att titta, ser det bra ut? Min fråga är ... har några ändringar gjorts i forumet? Jag använder upplösningen 1024 × 768

 24. radu sade han

  Tyvärr, jag ville skriva inget forum webbplats.

 25. dany sade han

  adrian Gudus: Informera dig bättre innan du gör uttalanden: http://goo.gl/kFykk Du har motsägs fel men vi har beskrivit och vilken version gör du rätta ... inte trevligt!

  adrian Gudus: Informera dig bättre innan du gör uttalanden: http://goo.gl/kFykk Du har motsägs fel men vi har beskrivit och vilken version gör du rätta ... inte trevligt!

  Jag gav inte ursäkter och förklaringar! Vad jag har visat dig i länken ovan adapter jack hdd ide (3.5) till den optiska enheten laptop (nere till höger) Jag vet av erfarenhet att jag demonterare bärbara datorer som ide visa alla kontakter optiska enheter http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/27-129-003-03.jpg
  Hur som helst, grattis till handledningen!
  PS optiska enheter hade tagit bort mycket av laptop upptar utrymme som skulle kunna användas för andra ändamål (andra hårddisk, ett större batteri eller den viktigaste skulle vara ett mer effektivt kylsystem!
  SOM ALTERNATIV kan använda en extern optisk enhet!

 26. liviu_florin sade han

  När jag har beställt enheten på eBay, och jag har betalat för den, var kommer paketet ifrån? ... Direkt till postadressen som jag fyllde i eller från tullen i staden på paketbutiken, måste jag leta efter den ??

 27. George sade han

  adrian GudusOm du var ett fan av platsen skulle du sett "episod", där min kollega visade hur man ändrar hårddisken och den optiska enheten i en bärbar dator. Det förändrade mitt kollega laptop hårddisk med en SSD Well hårddisk som han satte i "episoden" i stället för den optiska enheten nu återmonteras. Slutsatsen? Det handlar om gamla laptop hårddisk. På vanlig hårddisk slot har nu installerat en SSD optisk enhet och i stället har monterat HDD gammal nu.

  Jag såg att episod huvud och svans, men det var i förra veckan, jag kan inte ens komma ihåg någon detalj

 28. George sade han

  FaqTakHur man sätter datorn Drek? Väl känner du hur 2.5 eller 3.5 tums detta?

  Jag vet hur är normala, men i den optiska enheten i den bärbara datorn är mer än en tum hdd pc 3.5

 29. andy sade han

  Ledsen för off-topic: Jag har ett missförstånd, nämligen:
  Jag har ett ATI Radeon X1050-grafikkort som stöder dessa upplösningar -> Maximal upplösning:
  - 640 × 480 (digital och analog)
  - 800 × 600 (digital och analog)
  - 1024 × 768 (digital och analog)
  - 1152 × 864 (digital och analog)
  - 1280 × 1024 (digital och analog)
  - 1600 × 1200 (digital och analog)
  - 1920 × 1080 * 16: 9 (analog)
  - 1920 × 1200 (analog)
  - 1920 × 1440 (analog)
  - 2048 × 1536 (analog)
  - 65 2048 färger 1536 × XNUMX
  - 16.7 M färger 2048 × 1536
  LG bildskärm kommer att stödja denna resolution 20EN33SS-B × upplösning av 1600 900? De som vet bättre än bra för mig klargöra, särskilt Cristi eller Adrian.

  • Daniel sade han

   Vad är upplösningen på en display?
   Upplösningen är inget annat än antalet bildpunkter som finns på varje kvadratmeter skärm. Resolutionen är därför omvänt proportionell mot pixel: ju mindre avståndet mellan två bildpunkter är mindre, upplösningen är högre (eftersom ytan på skärmen är nu ett större antal lysdioder).

   Till exempel, en skärm med en stigning 20 mm har en upplösning på 2304 pixlar: Detta värde erhålls genom att dividera den totala längden av en enda modul (975 mm) pixelstorlek (i det här fallet, 20 mm) vilket resulterar i antalet pixlar på en enda rad: 975: 20 48 = pixlar. Multiplicera antalet pixlar som finns på en enda rad med det totala antalet linjer resulterande totala antalet pixlar som finns på skärmens yta kallas också upplösning. I vårt exempel, x 48 48 2304 = pixlar totalt.

   Med tanke på denna formel är det possibile att beräkna en 30 mm raster-skärm har en upplösning på 1024 pixlar per modul, medan 10 mm delning skärmen har en upplösning på 9216 pixlar per modul.

   Det är viktigt att notera att endast ett fåtal millimeter av minskning av pixelavstånd leder till en ökning i densiteten av lysdioder (och därför resolutionen) exponentiell.

 30. Alex Craigslist sade han

  EmiJag syftade till exempel att köpa sajten Emag.ro?

  Se till att människor från EMAG öppnat en hjälplinje sajt på nätet. Måste kolla in hemsidan, öppen chat med en av de konsulter som finns där och fråga honom vad du behöver veta

 31. George sade han

  Jag har en fråga om den nya AMD-processorer, AMD är om a10 6800k är förenliga med moderkort från den senaste versionen? dvs. trinity? och om så då måste jag göra updade BIOS? Updade kan göra det med den nya processorn eller treenighet verkligen behöver?

 32. Zumzum sade han

  Hallå ! "Berätta din åsikt": skulle det vara bättre för Adrian att förbli "sjuk" eller åtminstone så svarade Cristi om avsaknaden av sina kommentarer när någon frågade vid ett tillfälle "var är Adrian?" ”; missförstå mig inte att jag vill att han ska vara "sjuk", men förmodligen oavsett anledningen till hans frånvaro från kommentarerna är det bra att fortsätta med den "anledningen". Av tio kommentarer, 1 "grälar" han och "tillrättavisar" var och en som inte riktigt följde hela handledningen eller inte dokumenterade tillräckligt om problemet som väcker det, vad blir det!
  Jag skulle föreslå att ta exemplet med Adrian Cristi, om du ser ett problem användare vandring, svarar inte! Dessa framträdanden av kommentarerna dela dina "händer" i vänster och höger stör många. Jag är säker på att jag inte är den enda som tänker som jag. Jag sa bara det högt för mer. Personligen när jag ser ett inlägg av era Jag gick in i reflexen att ge olästa rulla på dina kommentarer nedan!
  2: 4 dök en generation av Intel

  Med vänliga hälsningar, Calin.

 33. Alex567 sade han

  ZumzumHej! "Tyck": Tja, skulle Mr Adrian 1 snarare vara "sjuk" eller till och med så att bristen på svar Cristi kommentarer när någon frågade vid ett tillfälle "var är Adrian? " missförstå inte att jag vill vara "sjuk" lika troligt att oavsett orsaken till bristen på offentliggörandet av kommentarer, är det bra att fortsätta med att "förnuftet". Sedan 10 omdömen, 8 honom "slåss" och "tillrätta" på var och en som kommer in inte riktigt hela handledning syftar helt eller dokumenterades inte tillräckligt om problemet att hon väcker det som henne!
  Jag skulle föreslå att ta exemplet med Adrian Cristi, om du ser ett problem användare vandring, svarar inte! Dessa framträdanden av kommentarerna dela dina "händer" i vänster och höger stör många. Jag är säker på att jag inte är den enda som tänker som jag. Jag sa bara det högt för mer. Personligen när jag ser ett inlägg av era Jag gick in i reflexen att ge olästa rulla på dina kommentarer nedan!
  2: 4 dök en generation av Intel, förväntar sig en handledning om det; åsikter? Förtjänar en systemuppgradering? ; värt inköpspriset enligt prestanda? Jag såg bara en modell EMAG ombord soket 1150

  Med vänliga hälsningar, Calin.

  +1000

 34. Timasu sade han

  När jag gör 3 Hackintosh? Jag vill veta hur jag installera Mac på en PC utan UEFI BIOS.

 35. vali sade han

  Hur cool idé, jag visste inte att det finns en sådan adapter.
  Låt oss hoppas att 2 gb ssds kommer att visas till acceptabla priser om 3-500 år. Då behöver du inte göra olika knep med en liten SSD och en vanlig hårddisk istället för den optiska enheten. I slutändan måste du köpa en optisk USB-enhet, eller om du inte gör det, åtminstone improvisera en med ett rack eller adapter. Jag kunde åtminstone inte stanna utan en optisk enhet, i vissa situationer tycker jag det är mycket bekvämare.

 36. Zeyknw sade han

  Tack så mycket! Du är bäst! känsla

 37. Catalin sade han

  Kan du hjälpa mig att göra beställningen på ebay? Jag såg din handledning om Contu ebay men ärligt jag inte kan hantera! Kan du skriva via e-post för att prata om det? Jag kan ge dig information om din bärbara dator och du betalar mig om jag gör och ordning, betala i förväg för att bevisa förtroende!

 38. florin sade han

  Kära Cristi säg på eBay UK skifte av vem du levererades i Romania..pentru Jag förstår att rumänska Post har ingen treaba..dar det är ett privat företag med säte i Sibiu Rumänien GLS .. de förde dig i Bukarest och Sibiu var du i det ridici..ca jag hade ett problem med ett paket och skickas tillbaka utan dem meddela mig. Jag visste inte ens det här företaget en halv fantoma..am hittade jag knappt en månad och efter att jag gjorde km från Timisoara..astept posta ett svar.
  Hälsningar och bäst.

 39. ion sade han

  Var försiktig med vad du beställer och var. Varje märke och typ av bärbar dator behöver en annan caddy. Till exempel, bara för Dell-bärbara datorer finns det dussintals adaptrar som skiljer sig från typ till typ. För min bärbara dator hittade jag en trollkarl med <$ 10 men i en annan butik var en liknande produkt cirka 45 dollar. I vårt land sålde endast pc-garage två typer men till mycket höga priser (till och med enorma)

 40. Adrian sade han

  Hej. Jag är ett stort fan av allt du gör på Videotutorial uppskattar!
  Jag undrar om du gjorde alla ovanstående handledning: Jag har denna laptop: http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/asus/k53sd-sx169d-core-i5-2430m-24ghz-4gb-500gb-geforce-610m-2gb-brown/
  Och jag vill köpa henne en rack 2 talet hårddisken. Jag valde detta rack:http://www.ebay.co.uk/itm/Universal-SATA-to-SATA-2nd-HDD-Hard-Drive-12-7mm-Caddy-CD-DVD-ROM-Optical-Bay/350804277091?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222005%26algo%3DSIC.NUQ%26ao%3D1%26asc%3D15866%26meid%3D8552721822694803500%26pid%3D100005%26prg%3D7588%26rk%3D4%26sd%3D281123452702%26
  tala om för mig om det passar med min bärbara dator, menar jag att är det kriterium du väljer som passar behöver bara ta bort CD-skivan och se hur åtgärder och så?

 41. Adrian sade han

  I går kväll tog jag CD-skivan och dess dimensioner match (är densamma) som anges av säljaren på eBay som vill köpa eftersom transporten är gratis. Snälla hjälp mig om jag säger att det är ok att köpa från denna säljare och jag säga om jag måste betala ut något av produktpriset. Produkten jag vill köpa det:http://www.ebay.co.uk/itm/Universal-SATA-to-SATA-2nd-HDD-Hard-Drive-12-7mm-Caddy-CD-DVD-ROM-Optical-Bay/350804277091?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222005%26algo%3DSIC.NUQ%26ao%3D1%26asc%3D15866%26meid%3D8552721822694803500%26pid%3D100005%26prg%3D7588%26rk%3D4%26sd%3D281123452702%26 Tack på förhand

  • För dem som vill ha en adapter, kan jag leverera var som helst i landet till ett pris av RON 80. Det har universell modell av 12,7 mm tjocka. Tel. 0723809899

 42. Adrian sade han

  Cristian underbart om allt du gjorde den här guiden vänligen en tutorial där du kan göra några tester eftersom det rör sig sätta hdd caddie (hastigheter och starttiden), skillnader mellan HDD monteras och monteras i stället för infödda caddie. Det skulle vara mycket värdefullt att känna fördelarna och dejavanteje helt, eftersom jag läste att difetite källor hdd caddie sätta i Megre hårdare, som har lägre hastigheter.

 43. Cristi hur laddad Windows® så fort? och jag är inte SSD da åsidosätta uppstartsbild utan närvarande är det hela!

 44. Klaxxy sade han

  Hej!
  Grattis till din artikel och alla tutorials på denna webbplats!
  Jag har en Dell Inspiron laptop 17r5721. Den optiska enheten har 9,5 mm tjocka. Jag försökte köpa en lämplig caddie och två liknande platser, för denna typ av laptop hittade jag en intressant uttalande:
  “Uppdaterat SATA-kort: fixa för Dell-avstängningsproblem med andra hårddisken”
  Jag har inte hittat någonstans kommentarer på detta fenomen, även om vi letade efter mer.
  Fråga: Från din experianta, händer det ofta att en andra skiva monterad på den optiska porten, för att göra systemet att falla?
  Jag nämna att jag har för avsikt att sätta en SSD istället för dagens HDD 120GB 1TB och därpå att montera den i caddy att placeras i stället för den optiska enheten.
  Tack på förhand för ditt svar!

  • Jag har inte stött på några problem sannolikt Dell Power Management är ganska aggressiva och begränsa energiförbrukningen.
   Från vad jag har förstått att nämna att det finns en fast caddie.
   Inser du att ingen kan garantera dig att det fungerar smidigt 100%! Det finns ett visst mått av spänning, men kan inte garanteras av tillverkaren inställningar.

 45. Klaxxy sade han

  Tack för ditt svar!
  Under tiden pratade jag med Dell i telefon. De berättade för mig exakt vad du nämnde: Dell har bara implementerat ett caddy-hårddisksystem för att ersätta den optiska enheten förutom på Vostro-modellen, som bara körs på ett fast kommando, på löpbandet. Dell levererar inte någon Caddy, och serviceenheter har inte behörighet att göra det. Detta problem har inte studerats på andra modeller, vi kan inte garantera systemets stabilitet. Följaktligen, om du väljer att göra den här uppgraderingen, är det "på egen risk".

 46. Nyligen jag installerat mig caddie plats.
  PRO: Förmågan att sätta 2 talet laptop hdd
  Nackdelar: - HDD caddie rör något hårdare,
  - Omslaget på DVD-RW klämmer inte klippen i caddy (men problemet har lösts med lite isoleringstejp, det märks inte och det sitter ordentligt fast.

  Jag är ärligt talat mycket nöjd med enheten med tanke på att den gamla hårddisken slot SSD kommer så inte bry mig som något hårdare går i caddie HDD ändå är det bara förvaring.

  Värt denna investering.

 47. Klaxxy sade han

  Jag lyckades och jag ändrar, och resultaten är utmärkta. Jag satte en 120GB Samsung SSD laptop i huvudplatsen och HDD 1TB jag satte Caddys köpas över internet från Rumänien, som har ersatt den optiska enheten. Jag köpte en specialkabel för den optiska enheten (uppmärksamhet, inte gå till hårddisken har en annan kontakt) SATA-USB och kan användas lätt och nu optisk enhet, men externa USB-anslutning.
  PRO: Hastighet (start på mindre än 20 sekunder). Programvaran som kommer på DVD: n i SSD-paketet är jättebra. speciellt Samsung Magician. Jag klonade inte hårddisken, jag föredrog den "rena" installationen. Med Samsung Magician lyckades jag göra alla nödvändiga optimeringar för operativsystemet på bara några sekunder. Det är värt pengarna!
  Nackdelar: Jag vet inte varför, kan jag inte installera Magic DVD. Jag tror behov förare i den optiska enheten och i sin frånvaro, ser lås. Men jag hittade ett annat alternativ. Eventuella problem och uppdateringar av W7 Ultimate / 64. Vid slutet, jag gjorde uppdatering till Internet Explorer 11. Kraschar ständigt. Hur som helst, jag använder inte det, så inget stort problem.
  ANDRA: Alla vet att en SSD förbrukar mycket mindre än en hårddisk, så att systemet i allmänhet bör vara svalare att hålla batteriet mer. uttalandet är dock bara delvis sant. Faktiskt, förbrukar SSD försumbar, men den hastighet med vilken tillhandahåller data tvingar processorn att arbeta hårdare, mer intensivt, vilket resulterar i högre bränsleförbrukning. Jag har en bärbar dator processor i7. Innan vi går mycket under den nominella frekvensen, kärntemperaturer sällan nådde 45, 50 grader maximum. Nu som använder samma designprogram processor sitter bara i överklockning, särskilt den maximala turbo, som jag visar gadget installeras för att möjliggöra Intel Turbo Boost Technology och temperatur kärnor när du kör samma program ökar ofta i 60 grader och över. Uppenbarligen känns hela systemet, inklusive nätaggregat som värmer ojämförligt mer. Jag tror att det är brist på optimering av befintliga datorer till utförandet av en SSD.
  Sammantaget är det dock en investering som är värt pengarna.

 48. Hej Jag monterade Samsung caddy sata adapter till SATA HDD 12,7 mm istället vi infört M3 SSD Plextor DVD Jag satte 1TB HDD adapter jag köpte på Aurel se inlägget ovan är uppfyllda f
  Tack för handledning kvalitet Cristi hålla upp det goda arbetet

 49. Hej jag kommer tillbaka med en fråga monterad Samsung NP300E7A caddy sata till SATA adapter A03DE 12,7 mm istället Plextor SSD HDD M3 vi infört HDD DVD Jag satte 1TB
  Jag installerade Utorrent fullgöra hdd 1Tb efter en period då natt minskad trafik sådd och prg verkligen inte göra aktiviteter jag märkt att när HDD tillgång gör ett ljud som när du börjar, om inte tillgång till något för 10-15 sek stopp anger stembai om nås igen gör att buller och har en fördröjning, om jag har en prg eller en spelare som körs i bakgrunden inte göra något buller min fråga är om ni har hört talas om detta problem eller om det och adaptrar som inte finns i stembai och om kan påverka hårddisken?

 50. Cristi sade han

  hej,
  Kan du kommunicera säljaren av denna produkt på eBay? och det är det slutliga priset [produktpriset + frakt]
  Tack!

 51. Ionel sade han

  Hello Cristi,
  Snälla berätta varför jag och inte ser min laptop hårt 1 andra av TB. Jag har en Lenovo bärbar dator hårt 500 Z1 med Tb. Jag köpte mig en 120 GB SSD hårt och jag lägga den i stället för 1 Tb och Tb om detta för 1 vi infört med en optisk enhet caddie. Jag installerade vind 7 och 120 GB SSD fungerar perfekt men visas inte i Den här datorn än för 120GB. Jag nämna att BIOS kan se både hårddiskar.
  Och en annan sak, kan ingen optisk enhet inte USB-kabeln. Om du ger 1 Tb hårddisk ner optiska enheten och sätta tillbaka på sin plats kan ses i BIOS och i Den här datorn.
  Jag installerade alla drivrutiner från Lenovos webbplats men ändå inte vill ha.
  Jag är desperat och något svar är välkomna.
  tack

  • Costelina sade han

   Jag är nyfiken, när du installerar Windows 7 1 hårddisk TB visades?
   Försök och högerklicka på datorn sedan hantera sedan Diskhantering
   om det finns ser det i NTFS-format

   • Costelina sade han

    eller ännu värre
    Caddy inte Aiva motsvarande uttag (eller e e IDE eller SATA)
    om IDE innebär att det ska vara med en bärbar dator och vice versa

  • Du måste formatera hårddisken i 1TB eller att tilldela en annan än C brev, är C-CAN nu på SSD.

 52. Tack Costelina,
  Du hade rätt att formateras i NTFS.
  Det återstår att lösa den optiska enheten för att se vad som inte fungerar.

 53. Simion sade han

  Vad caddie ska jag välja den 9,5 eller 12,7 den mm?

 54. Ovidiu sade han

  Hej, det adapter CD-ROM? sedan använda CD-ROM via USB USB till SATA? skulle vara till stor hjälp som CD-ROM och så ligger förgäves laptop med en USB-rack kan användas senare

 55. Fanel sade han

  Jag har nyligen köpt ett kort http://www.pcgarage.ro/placi-de-retea-wireless/intel/centrino-advanced-n-6235-2×2-bluetooth-40/ att ersätta den gamla Lenovo G580 (20150) .Efter montage bot verkar wifi och kort byte startar inte om du inte ger någon lösning afara.Exista .Felicitari videotutoriale ptr, PTR Tack det bästa

 56. Savin sade han

  Hallå !! Jag har också problem med den bärbara datorn ... alla mina USB-ingångar är utbrända och jag har också problem med tangentbordet så jag skulle vilja fråga om det är möjligt och om det finns en adapter istället för en optisk enhet för att sätta USB-ingångar?

 57. Sorin Georgescu fiskaren sade han

  Tack för dessa handledningar som är mycket användbara i ytterligare luck

 58. gheorghe Voicu sade han

  Hej, jag skrev om vad jag säger dig nu men inte där jag behöver det, så jag har en a6000 bärbar dator som hårddisken gick till, jag köpte en caddy-hårddisk och ett Seagate hårt tunt ögonblick på 500 GB, sata 2. Jag ville göra omkopplaren från idé till sata men det verkar inte fungera, i bios ser det det men där det ska visa sin kapacitet på 500 gb är 0. När jag ger det f10 förblir det lite, det startar om igen och säger till mig "hårddiskfel" . Finns det en bios inställning jag behöver gå till? Är det möjligt att inte gå utan så svårt med idén? Jag nämner också att jag sedan testade hårddisken på en annan bärbar dator (hp630) och det ger mig samma meddelande "hårddiskfel". Är det möjligt att du har köpt den defekta hårddisken? Tack

 59. Alex sade han

  Salut! Men i stället för en band optiska enheter kan utrustas med en adapter?

 60. Gabriel sade han

  Hej Jag har ett missförstånd såg tutorial jag gjorde det men ser ingen HDD monteras antingen på Windows 10 ingen i bios som är den ursprungliga och nya från samma dator lenovo b50-80 som testades installerade fönster 10 upp till ställföreträdare med en SSD.
  Problemet är att denna hdd wd10jpcx-24ue4t0 har en domkraft i tillägg till den 2 4pini SATA caddy som ansluter inte till någonting att detta är problemet.

  PS-uttaget ser ut så här:
  http://108.imagebam.com/temporarylink/vf8JlSv6Xe-zxJamflUFYQ/1466602256/41309/413087755/seagate-hybrid-sshd-25-inch-internal-sata-6-hard-drive-1tb-hdd-8gb-ssd-st1000lm014-001.jpg

 61. DaNy3lL sade han

  Howdy, inte alla bärbara datorer godta den andra hårddisken, jag har en Tohiba äldre IDE DVD-ROM, för mig alls och ser inte boot ger mig fel DVD

 62. En handledning för att installera Windows på SSD monterad i stället för DVD-RW, kan det?
  Jag köpte en bärbar dator SH här i England. med något, en San Disk 256 gb, i7,8gb RAM, nvidia gt540m.
  Misslyckas att starta Windows med el.Are en Toshiba hårddisk 500gb.
  Jag försökte alla möjliga saker, någonstans är förmodligen något.
  I bios ser i disk mang.il ser, men ser dvd rw startordningen inte nämna san disk.
  Kanske det? Och jag måste ändra något, någonstans.
  Tack!

 63. Hej, jag har en fråga som jag ställde SSD istället för hårddisk och hårddisk i stället för CS-Rom, är mitt problem när du slutar laptop hårddisk slutar inte i förhållanden mycket bästa jag säga, ta ett konstigt ljud , genus som plötsligt stannar, vad göra? Det är inte sannolikt att skadas, detta hårddisken. tack

 64. fLORYNA sade han

  Vi kan sätta i stället för den optiska enheten ssd?

 65. adrian sade han

  Jag har en satellitborr l50 b 25c i5 Jag gjorde precis som videoår men kände inte igen hhd en win8 en bios e od mil känner igen null se en vinst
  används och kommandon en cmd och för ingenting visar ami SSD-namn

  ssd enårig plats för adapter för optisk enhet är bra på fl och hhd

  något konstigt kan bara gå in i bioåret genom att ta bort batteriet

  lite förtydligande om jag som brudgum kan göra vad jag ska göra

  med ssd år plats hhd fungerar bra

 66. adrian sade han

  Jag lyckades missa ett litet bykontrollprogram

Returlänkar

 1. […] Adapter. Du kan se hur du monterar en SSD eller en andra bärbar datorhandledning: Den andra bärbara hårddisken istället för den optiska enheten. [...]

 2. [...] Processorer, grafikkort, ssds och andra, vi har också en handledning där du kan lära dig hur du monterar en andra hårddisk på din bärbara dator. Förutom videotutorial.ro på nätet finns det många bra webbplatser med värdefull information. [...]

 3. [...] billigare. 2. Vi väljer en bärbar dator utan SSD, eftersom de är dyra och spel inte är obligatoriskt. Du kan dock montera en SSD med en caddy som jag gjorde istället för den optiska enheten. 3. Vi väljer en bärbar dator med en bra processor, bogseras med hög frekvens. Spel som [...]

 4. [...] Självstudier där du ser hur du uppgraderar en SSD. 1. Installera M.2 SSD i en bärbar dator 2. Installera SSD eller andra hårddisken istället för DVD: n på den bärbara datorn På begäran [...]

 5. […] RClone. Du kanske också är intresserad av: Seagate Backup Plus 8TB recension, en mycket snabb extern hårddisk Andra hårddisk eller SSD på bärbar dator istället för optisk enhet SSD M.2 installation och skillnad i prestanda SSD vs SSHD Bästa bärbara datorer i 2017 års rapport [...]

 6. [...] Först måste du byta ut hårddisken med en SSD, om du inte redan har gjort det. SSD-enheter kommer att förbättra din arbetshastighet otroligt mycket. Om jag skulle rekommendera en enda uppgradering för vilken dator som helst skulle det definitivt vara SSD. Du kan till och med uppgradera din bärbara dator. om du inte har en M2-plats kan du, förutom den bärbara hårddisken, göra plats för en SSD med hjälp av en caddy som låter dig montera en SSD eller annan hårddisk istället för den optiska enheten. [...]

Tala Your Mind

*